LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Velikonoční prázdniny v Evropě

Pokud přemýšlíte, kam vyrazit na prodloužený velikonoční víkend, co takhle čtyři dny v Paříži, Kodani nebo Berlíně? Zde jsou nejlepší destinace, kam odletět na tento víkend o státních svátcích, od Velkého pátku do Velikonočního pondělí.

Barcelona

Co vidět a dělat o Velikonocích v Barceloně?

Barcelona může mít solidní nárok na to, že je nejatraktivnější španělskou městskou destinací. Projděte se ikonickou modernistickou architekturou Gaudího, jako je Sagradia Familia, nakupujte na barevném trhu Mercado de la Boqueria nebo navštivte pláž Barceloneta, která je lemována skvělými bary a restauracemi. Usaďte se v méně známém Ravalu – místě, kde se daří místním podnikům a kde je spousta městské kultury, hudby a dobrého jídla. Najdete zde Muzeum moderního umění (MACBA) a Centrum současné kultury (CCCB), stejně jako elegantní Barceló Raval, domov jedné z nejkrásnějších městských střešních teras a 360° výhledů na panorama Barcelony. Chcete-li získat místní pohled na hlavní atrakce, podívejte se na tohoto průvodce městem Barcelona od našeho obyvatele Katalánska Carlos.

Berlín

Co vidět a dělat o Velikonocích v Berlíně?

Minimalistická, industriální architektura (vzpomeňte si na opuštěné sklady, rozpadající se tovární budovy, galerie pod širým nebem představující poutavé pouliční umění) a řada možností nočního života pro každou náladu a typ hudby: to jsou jen dva důvody, proč je Berlín skvělou volbou na velikonoční víkendovou dovolenou. Udělejte si selfie u Braniborské brány, prohlédněte si zbytky Berlínské zdi a East Side Gallery a dejte si currywurst. Curry 36 je místo, kde si můžete dát autentickou berlínskou klobásu udusanou v rajčatové omáčce podle tajného receptu, než si dáte pivo halle za kus nebo několik. Ušetřete energii pro čtvrť Schöneberg (kde v 70. letech žili David Bowie a Iggy Pop) a podívejte se na Friedrichshain-Kreuzberg – kreativní/studentské centrum východního Berlína, kde na hipsterské brunch nebude chybět toast s avokádem. Pokud by vás to zajímalo, tohle je jedna z našich oblíbených hipsterských čtvrtí).

Lisabon

Co vidět a dělat v Lisabonu o Velikonocích?

Uvolněte se v Lisabonu, pohodovém, sluncem zalitém městě, které je známé svou kulturou kaváren a strašidelnou hudbou fado. Toto je město, kde se dá zpomalit, takže se zastavte u kteréhokoli stolku v kavárně, který se vám líbí, a jednoduše si vychutnejte výhled, zatímco si vychutnáte některé z nejlepších – a cenově nejdostupnějších – kuchyní v Evropě. Ochutnejte všechny ty nejlepší produkty, které Portugalsko může nabídnout v jídelně Mercado da Ribeira (na Avenida 24 de Julho), ale nezapomeňte dorazit hladoví. Je to největší lisabonský trh s čerstvými potravinami, otevřený od neděle do středy od 10:00 do půlnoci a od čtvrtka do soboty od 10:00 do 2:00. Nevracejte se, aniž byste ochutnali pasteis de nata, zasněně lahodný pudinkový koláč. Není to daleko z města ani na pláž v Cascais nebo Estorilu, kde jsou nádherně široké písečné pláže ideální na procházky nebo opalování (pokud je dostatečně teplo). Z Lisabonu sem jezdí pravidelné vlakové spoje.

Řím

Co vidět a dělat o Velikonocích v Římě?

Řím je v mnoha ohledech konečnou destinací pro výlet do města: jakmile byl centrem římské říše, je to místo, kam jít, pokud máte rádi své budovy opravdu, ale opravdu staré. Objevte hlavní světové památky (Colosseum, Fontána di Trevi, Pantheon), vyzvedněte si suvenýr v jednom z mnoha skvělých butiků podél via Veneto a dejte si tu nejlepší pizzu, gelato a špagety na světě. Rozhodněte se pro tenké a křupavé v Pizzeria da Remo (Piazza Santa Maria Liberatrice 44), která je mezi místními pevným favoritem – nezapomeňte sem dorazit před 20:00, pokud nechcete stát ve frontě na stůl. Jak se nejlépe pohybovat po Římě? Pěšky. Dopřejte si dostatek času jen na toulky, na každém rohu najdete něco krásného.

Stock Photo 30805500 / Paris © Iakov Kalinin | Dreamstime.com

Paříž

Co vidět a dělat o Velikonocích v Paříži?

Eiffelova věž. Champs-Elysées. Louvre. Sacré Coeur. Dobře, když už to máme za sebou, co takhle vzít davy stranou a zjistit, co skutečně dává Paříži její je ne sais quoi? Začněte den procházkou po ‚La campagne ? Paris‘ – čtvrti postavené ve 20. obvodu během minulého století, plné bujné zeleně a otevřených prostranství. Pokud se touláte v jarním dni, možná vám bude odpuštěno, že jste si mysleli, že jste přistáli na francouzském venkově. Když už budete v této oblasti, zamiřte na hřbitov P?re Lachaise (16 Rue du Repos). Daleko od morbidní záležitosti je to příležitost obdivovat zdobené náhrobky na místech posledního odpočinku některých nejslavnějších umělců a myslitelů historie, včetně Oscara Wilda a Édith Pia.