LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Cestovní pojištění = klíč k bezstarostné dovolené

Cestovatelské plány na zbytek roku 2024? Chystáte se s partnerkou na romantický víkend v Paříži nebo s partou kamarádů či kolegů za dobrodružstvím do hor? Nezáleží na destinaci ani doprovodu, vždy je ale nutné nepodcenit přípravu. Co se tím myslí? Kromě rezervace hotelu, letenek či jízdenek se nesmí zapomenout na to nejdůležitější – na kvalitní cestovní pojištění. Mnoho lidí se domnívá, že na cesty po Evropě stačí karta české zdravotní pojišťovny (zkratka EHIC podle Evropského průkazu zdravotního pojištění), ale to je jen částečná pravda. Proč byste měli uvažovat o sjednání cestovního pojištění a jaké jsou jeho zásadní výhody?

Cestovní pojištění = klíč k bezstarostné dovolené

EHIC jen za určitých podmínek

„Stačí vzít s sebou kartičku pojišťovny a u lékaře ukázat, ne?“ Je pravdou, že je vhodné ji s sebou přibalit na cesty po evropských zemích. To, že zajistí lékařskou péči zdarma a ve všech případech je mýtus. Platí totiž pouze ve zdravotnických zařízeních zařazených do veřejné sítě, k tomu jen za stejných podmínek jako mají místní. Často je nutné platit spoluúčast, k tomu se EHIC vztahuje jen na akutní a nezbytnou lékařskou péči. Co ale dělat, když se v místě pobytu nacházejí jen soukromá zařízení? V této situaci je nutné vše uhradit na místě, částky mohou být přitom velmi vysoké.

Lékařská péče bez starostí

V cizině se platí mnohdy také za sanitní odvoz do nemocnice, za hospitalizaci a samozřejmě za operační výkony, účty se pak pohybují ve vyšších desítkách až stovkách tisíc korun. To platí i pro bezpečný návrat domů nebo pro repatriaci do České republiky. S komplexním cestovním pojištěním do zahraničí nic takového nehrozío krytí škod se postará pojišťovna, současně poradí v nesnázích na asistenční lince, která funguje 24 hodin po 7 dní v týdnu. SV pojišťovna navíc nabízí několik různých tarifů pro běžné turisty i náročné cestovatele.

Cestovní pojištění = klíč k bezstarostné dovolené

Pojištění odpovědnosti i zavazadel

Na dovolené i služební cestě nehrozí jen zdravotní obtíže, ale mohou nastat různé nenadálé situace, proto je dobré si vybrat tarify E-trip ALL nebo E-trip MAX, které zahrnují pojištění občanské odpovědnosti. Například při cestách do italských hor na lyže je takové pojištění povinností, ale hodí se pro všechny dovolenkáře. V rámci těchto dvou variant je taktéž pojištění zavazadel v případě ztráty nebo poškození, všem nehledě na vybraný tarif je pak k dispozici Letový asistent, který pomůže při zrušení nebo zpoždění letu.

Zdroj foto: freepik.com, svpojistovna.cz