LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Tento recept musíte vyzkoušet: Baskický spálený cheesecake

Láska na první kousnutí. To vám zaručujeme s baskickým spáleným cheesecakem. Tahle krémová lahoda s jemnou texturou se stala celosvětovým fenoménem a my víme proč! Mňam!

Tento recept musíte vyzkoušet: Baskický spálený cheesecake

Baskický spálený cheesecake je netradiční variací na známé téma. Svůj původ má v Baskicku na severu Španělska. Princip tkví v pečení při vysoké teplotě, při níž se vršek cheesecaku mírně spálí, zatímco vnitřek zůstane krásně krémový. Tmavohnědá krusta nádherně chuťově kontrastuje s vláčným a nasládlým vnitřkem a přináší snový chuťový zážitek. Náš cheesecake můžete dokonce péct i bez mouky. Malé množství mouky v receptu jen pomáhá k dokončení ideální textury celého cheesecaku. Upéct ho ale můžete i bez ní.

Množství: 8 porcí

Příprava: 15 minut

Pečení: 50 minut

Náročnost: nízká

Tento recept musíte vyzkoušet: Baskický spálený cheesecake

Připravte si:

  • 500 g krémového sýra (Philadelphia nebo Mascarpone)
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 120 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 1 žloutek
  • 25 g kukuřičné nebo hladké mouky
  • dvě špetky jemné mořské soli
  • 0,5 lžičky vanilkového extraktu (nemusí být)

A jak postupovat?

Troubu si předehřejte na 190 °C, připravte si vyšší hlubokou mísu a ingredience pokojové teploty.

Nejprve vyšlehejte smetanový sýr s cukrem, vanilkovým extraktem a solí do hladké jemné konzistence. Po přibližně dvou minutách šlehání přidejte k hladké náplni žloutek, tři vejce a mouku. Vajíčka zašlehávejte po jednom. Nakonec k náplni pozvolna zašlehejte smetanu.

Formu na cheesecake o velikosti 20 cm vyložte pečicím papírem ze všech stran. Při pečení má náplň tendenci se hodně nafukovat, tudíž doporučujeme z pečicího papíru vytvořit vyšší okraje.

Do formy nalijte tekutou jemnou a hladkou náplň a formou lehce udeřte o kuchyňskou linku. Tím odstraníte případné vzduchové bubliny.

Cheesecake pečte při teplotě 190 °C zhruba 50 minut. Hotový cheesecake bude hodně nadýchaný a povrch bude tmavě hnědý. Během pečení cheesecake sledujte, a pokud by vám tmavl příliš, zakryjte ho svrchu alobalem.

Upečený cheesecake nechte pozvolna chladnout v otevřené troubě na střední mřížce. Během chladnutí se dort propadne, nelekejte se toho, tak je to správně.

Před podáváním by měl být cheesecake chlazený, je tedy ideální ho chladit několik hodin nebo celou noc v lednici. Podávat ho můžete samotný, nebo jako my s ovocným přelivem.

Tip:

Jestli hledáte recept na dokonalé pečení, neměla by vám uniknout skvěle vybavená kombinovaná trouba MORA VTCS 777 BX v bytelném nerezovém provedení. Má extra velký objem 77 l, peče rovnoměrně a teplota je v celém prostoru stabilní, a to díky jedinečnému klenutému vnitřku, výkonným topným tělesům s rozsahem 30-300 °C i šikovnému rozmístění ventilačních otvorů. Trouba vám kromě tradičního pečení otevře dveře i k mnoha dalším moderním tepelným úpravám pokrmů – mezi 22 automatickými programy jsou i dva parní, nechybí teplotní sonda nebo možnost zdravého horkovzdušného fritování bez tuku. I složitější pokrmy připravíte snadno jako profesionál s pečením ve dvou krocích, kdy si vše nastavíte na začátku a trouba už sama ohlídá zbytek. O vyčištění trouby se postará parní funkce EcoClean a průběžné katalytické čištění větráku, které se samo spouští, jakmile trouba dosáhne teploty 85 °C a více. Trouba v úsporné třídě A+ stojí 10 990 Kč.

Další recepty najdete zde: https://www.mora.cz/receptar/

www.mora.cz

MORA PLNÁ ŽIVOTA

MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let. I pro letošní rok jsou připraveny hodnotné dárky – na všechny, kdo si pořídí set vybraných vestavných spotřebičů, čeká osmidílný set kvalitního nerezového nádobí v hodnotě 4 990 Kč zdarma, k vybraným indukčním varným deskám z řady VDIT je určená jako dárek zdarma kvalitní nerezová pánev v hodnotě 1990 Kč.

Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Zdroj foto: MORA