LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

FUJI SINGLE MALT | Japonská whisky z úpatí posvátné hory Fudži

Japonská whisky Fuji představuje dokonalé propojení tradice, přírody a mistrovského umění. Vyráběna v palírně Fuji-Gotemba, nacházející se na úpatí legendární hory Fudži, tato whisky odráží jedinečný terroir oblasti a čistotu místního prostředí. Díky průzračné vodě, která pochází z roztátého sněhu hory Fudži, a harmonii chutí patří mezi nejvýraznější japonské whisky. Na český trh nově přichází jednosladová whisky Fuji Single Malt, která rozšiřuje exkluzivní portfolio společnosti Pernod Ricard Czech Republic.

Pernod Ricard Czech Republic

Palírna Fuji-Gotemba, založená v roce 1973 na úpatí posvátné hory Fudži, těží z jedinečných přírodních podmínek, které hrají klíčovou roli ve výrobě whisky. Fudži, nejvyšší hora Japonska s výškou 3 776 m, nabízí ideální podnebí s průměrnou roční teplotou 13 °C a vysokou vlhkostí, kterou po celý rok udržuje mlžný opar. Klíčovou složkou je průzračná voda, která se padesát let filtruje skrze vulkanické vrstvy hory a dodává whisky nezaměnitelnou jemnost a čistotu.

Whisky Fuji Single Malt je vyráběna ze 100% sladového ječmene a destilována v měděných kotlích. Průměrné stáří whisky je 8 let, ale obsahuje také whisky staré až 15 let. Zraje v kombinaci sudů z bílého amerického dubu, francouzských sudů po červeném víně a sudů po pivu. Fermentace o extrémní délce 96 hodin dodává whisky výrazné aroma s květinovými a ovocnými tóny. Za mistrovskou kvalitou Fuji Single Malt stojí Jota Tanaka, uznávaný Master Blender, který se věnuje výrobě whisky již 35 let. Jeho zkušenosti a preciznost přispívají k vytvoření destilátu, který patří mezi to nejlepší, co Japonsko může nabídnout.

FUJI SINGLE MALT | Japonská whisky z úpatí posvátné hory Fudži

Chuťový profil

Aroma: Svěží vůně jablek, ananasu a citrusů, doplněná sladkými tóny medu, Créme Brúlée a čaje Darjeeling.

Chuť: Bohatá ovocná chuť broskví, hrušek a meruněk, připomínající ovocný koláč.

Závěr: Sladký, dlouhotrvající a komplexní.

Aby se mohla whisky označovat jako japonská, a odrážela tak původ a kvalitu spojenou s japonskými výrobními tradicemi, musí od 1. dubna 2024 splňovat přísná pravidla. Whisky musí být vyrobena ze sladového obilí nebo jiných obilovin a z výhradně japonské vody. Všechny fáze výroby, včetně fermentace, destilace, zrání v dřevěných sudech a lahvování, musí proběhnout na území Japonska. Minimální obsah alkoholu hotové whisky je pak stanoven na 40 %.

FUJI SINGLE MALT | Japonská whisky z úpatí posvátné hory Fudži

FUJI SINGLE MALT WHISKY, 0,7 l, 46 %, cena: 1.999 Kč.

FUJI SINGLE MALT | Japonská whisky z úpatí posvátné hory Fudži


www.prestigeselection.cz

Zdroj foto: Prestige Selection Pernod Ricard