LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Nekonečné léto! Udržte si letní opálení až do zimy

Zlatavý odstín letní pleti sluší každé ženě. Aby nádech letních paprsků vydržel pleti až do zimy, stačí dodržovat pár jednoduchých zásad a na své kosmetické poličce připravit místo těm pravým hydratačním a vyživujícím produktům.

Nebojte se peelingu 

Exfoliace je kupodivu pro udržení opálení zcela zásadní. Vhodně zvolený peeling vás zbaví všeho, co kůži brání přijímat nové živiny – a čím více výživy kůži dodáte, tím déle si udrží žádoucí odstín. 

Kosmetický tip: Exfoliační gel na obličej od Sisley díky mikroperličkám citlivě čistí a odstraňuje odumřelé kožní buňky. Výtažky z citrónu a ratanky spolu s esenciálními oleji z exotické verbeny a levandule pleť posilují a dodávají jí potřebnou svěžest.

Cena: 2 699 Kč

Podpořte kůži zevnitř 

Zařaďte do svého jídelníčku potraviny bohaté na betakaroten a vitamin E, například meruňky, broskve, mrkev, mango, papáju, červený grep, meloun, arašídy, špenát, tykev, brokolici, slunečnicová semínka… Je prokázáno, že betakaroten dodává pokožce barvu zevnitř a vitamin E ji udržuje zdravou a zářivou. 

Dodejte pleti vláhu 

Dehydrovaná pokožka svou krásnou barvu rychle ztrácí, proto dodržujte pitný režim a kůži zvláčňujte pomocí hydratačních krémů. “Vhodné jsou ty s obsahem aloe vera, protože zajistí hydrataci a regeneraci, či s kyselinou hyaluronovou, které zadrží v pokožce vláhu. Pomohou i speciální krémy po opalování. Nejenže pokožku krásně zvláční, ale většinou voní létem, a navíc obsahují třpytky pro ještě zářivější a sytější barvu,” říká dermatoložka Hajnalka Méryová Faragó, skincare expertka prodejen Marionnaud. Pokožku obličeje hýčkejte speciálními osvěžujícími mlhami ve spreji. Můžete je použít kdykoliv během dne a zabít hned několik much jednou ranou: dáte pleti napít, osvěžíte ji, zbavíte nežádoucího mastného lesku a zafixujete make-up. 

Kosmetický tip: Lehký, hydratační krém na obličej s výtažky z bílé kamélie, kyselinou hyaluronovou, vitaminy E a C a modrým zázvorem vaši pleť hydratuje, rozjasní, sjednotí, prokrví, zlepší její vzhled i struktruru a zároveň bude skvělým podkladem pod make-up.

Cena: 1599 Kč

Dopřejte si masku 

Výživy není nikdy dost, zvlášť po horkém létě. A nepřispívá jen k udržení opálení! Maska je nejlepší a nejrychlejší krok, jak dostat pleť zase do kondice, přináší totiž hned několik benefitů: je pro pokožku okamžitou vzpruhou, dá se u ní odpočívat, a některé masky jsou navíc tak zábavné, že vás rozveselí ještě dřív, než si je nanesete. 

Kosmetický tip: Jemná pleťová maska bojuje proti únavě, dehydrataci, povoleným konturám a vráskám na obličeji i v dekoltu. Obsahuje prášek ze 24karátového zlata, perel a turmalínu, čtyři vyživující oleje (makadamový, araganový, avokádový, jojobový) a speciální Deep Wrinkle Killer Komplex působící v hlubších vrstvách pokožky pro obnovu její pevnosti. 

Cena: 1899 Kč

Samoopalování je in 

Jakmile začne opálení blednout, použijte samoopalovací krém. Nové složení těchto přípravků zajistí rovnoměrné zvýraznění barvy. Vždy si nejprve pečlivě přečtěte návod a samoopalovací krém nanášejte až po peelingu. A nezapomeňte si potom umýt ruce! 

Kosmetický tip: Hydratační samoopalovací krém obsahuje aloe vera, která pleť regeneruje a zvláčňuje. Samoopalovací molekuly (DHA a erytrulóza) zase zajišťují rovnoměrné přirozeně zlatavé zbarvení pokožky na obličeji i těle.

Cena: 999 Kč

Pozor na epilaci 

Aby vám opálení vydrželo co nejdéle, odpusťte si na čas epilační vosky. Společně s nežádoucím ochlupením odstraňují i svrchní vrstvu kůže s opálením. Nevhodné jsou i depilační krémy, ty totiž často obsahují ovocné kyseliny, které nejsou k opálení šetrné. 

Kosmetické produkty jsou k dostání v prodejnách Marionnaud nebo na www.marionnaud.cz.