LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Tři důvody, proč milovat podzim

Současné roční období nezabírá zrovna přední příčky v žebříčcích popularity. Každý z nás by jistě dokázal okamžitě najít spousty důvodů, proč podzim nemá v lásce, přičemž nejvíce by se zřejmě naříkalo na chladné počasí, neustálý déšť a pošmourné zamračené dny. My ale přinášíme důvody, pro které stojí za to podzim milovat.

Ty vůně!

Podzim je typický svými vůněmi. Na první dobrou se nám vybaví jablka, hrušky, dýně, skořice, ořechy, vanilka či hřebíček. Vneste je do vašeho domova třeba čerstvě upečenými dobrotami z nich, nebo si hřejivou atmosféru užijte díky aromatickým svíčkám či esenciálním olejům, které zahřejí na duši a na lidskou psychiku působí doslova blahodárně. Na jedno „přičichnutí“ vás okamžitě přenesou daleko od každodenních hektických dní.

Čas pro sebe

Klidnější režim, který je s podzimem spjatý, nám poskytuje víc času, který můžeme věnovat sami sobě a zapracovat na vylepšení našeho vzhledu. Využijte pošmourného počasí, ve kterém se toho stejně nedá moc dělat, a vytvořte si doma takový malý kosmetický salon. Dopřejte pokožce luxusní péči za pomoci oblíbených bublinkových pleťových masek, které ji vyčistí do hloubky a zbaví ji všech nedokonalostí. Odstraňte odumřelé buňky prostřednictvím cukrových scrubů a s tmavými kruhy pod očima zatočte díky gelovým maskám na oči. Uvidíte, jak se tyto malé zkrášlující zákroky pozitivně odrazí na vašem větším sebevědomí i vyšší spokojenosti.

Lenošení bez výčitek

Lenošte a nestyďte se za to. Zatímco přes léto jsme byli všichni aktivní a neustále něco podnikali, s přicházejícím podzimem naše energie poněkud opadla. Ven se nám už příliš nechce a raději bychom si zalezli pod peřinu a sledovali oblíbené seriály nebo četli knížky. Naše těla jsou totiž od přírody naprogramována tak, aby v tomto čase šetřila síly a regenerovala. Dopřejte jim tedy to, po čem touží, a užijte si tyto lenivé chvilky bez výčitek. Však ona se ta ztracená energie zase brzy dostaví!

Zdroj foto: Riano.cz, Pixabay.com