LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Jak si začít věřit aneb menšími krůčky k většímu sebevědomí

Zdravé sebevědomí je tím nejlepším ukazatelem, prostřednictvím kterého dáváme světu okolo najevo, jak si sami sebe vážíme. Ne každý jím však oplývá, spousta z nás svou hodnotu naopak spíš podceňuje. Bojujete-li s nedostatkem sebevědomí i vy, pak pro vás máme pár tipů, jak na jeho zvýšení nenásilně zapracovat. Někdy přitom stačí jen pár drobných fíglů.

Usmívejte se

Je vědecky dokázáno, že lidi, kteří se usmívají, vnímá okolí jako sebevědomější, důvěryhodnější, přátelštější a sympatičtější. Čiší z nich totiž daleko milejší energie. Úsměv navíc snižuje hladinu stresových hormonů a naopak zvyšuje hormony dobré nálady. Zkuste ho proto vyloudit i tehdy, když zrovna nemáte nejlepší náladu. Aktivujete tak totiž v mozku procesy, které zařídí, že se budete okamžitě cítit lépe.

Zahalte se do červené

Zpestřete váš šatník a přidejte do něj pár kousků v červené. Díky šatům, svetru nebo kabátu v ohnivé barvě se stanete středem pozornosti, kdekoli se ocitnete. Pokud vám na to zatím chybí odvaha, zkuste pro začátek vyniknout něčím menším. Vsaďte třeba na rudé doplňky v podobě kabelky nebo originálních šperků. Takový prsten s rubínem také přitáhne pohledy a dá jasně najevo, že přišel „někdo“. Designové šperky celkově představují dobrý způsob, jak o sobě dát vědět. Tak se jich nebojte.

Udržujte se v dobré kondici

Cesta ke spokojenosti vede přes zdravý životní styl. Jedině, pokud totiž o tělo pečujete ve všech směrech, podepíše se to na vaší fyzické i psychické kondici. Udržujte se proto fit pravidelným pohybem. Nemusíte zrovna dřít v posilovně, až z vás bude pot stříkat, můžete klidně vyrazit na jógu, na projížďku na kole nebo na dlouhou procházku. Nerezignujte na svůj vzhled, když budete hezky vypadat, budete se dobře cítit. Najděte si proto po ránu čas na decentní líčení, uvidíte, jak vám trocha tvářenky a pár tahů řasenkou zvednou sebevědomí.

Narovnejte se

Jen si vzpomeňte, kolikrát jste v mladším věku slýchávala: narovnej se, nechoď shrbená. Tuto radu jsme si dřív k srdci zrovna dvakrát nebrali, teď bychom to ale měli napravit. Ať se nám to totiž líbí nebo ne, naše maminky a babičky se nemýlily. Se sklopenou hlavou a svěšenými rameny totiž budete působit tak akorát jako chudinka, která si doslova říká o politování. Správné držení těla je naopak známkou sebevědomého jedince. Takže hlavu vzhůru!

Zdroj foto: Esterstyl.cz, Pixabay.com