LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Elektromotorka se hodí nejen do města

Obliba elektrických motorek stále stoupá. Jsou lehké, tiché a náklady na jejich provoz jsou nízké. Mají však i mnoho dalších výhod, které oceníte především ve městě.

Ekologické i ekonomické

Motocykly máme spojené se svobodou, adrenalinem a výlety do dálek. Elektrické motorky určené na silnici toto vše také splňují. Elektro skútry pak často využíváme spíše jako rychlá přibližovadla na krátké vzdálenosti nebo v hustém provozu ve městě. Přesto se nedá říct, že se nikam jinam než do městských ulic nehodí. Velkou výhodou je navíc i to, že pro některé typy nepotřebujete registraci, pojištění a dokonce nemusíte ani vlastnit řidičský průkaz. Mezi nejznámější typ elekromotorek patří E-Babeta, která spojuje tradici a moderní technologie. Její rychlost je omezena na 25 km/hod, což pro pohodlný pohyb po městě je plně dostačující. Jedná se však o kompaktní stroj, se kterým můžete bez obav i do terénu a na polní cesty, protože má větší kola a precizní tlumiče. Perfektně se tak hodí i na jízdy do práce, přesun mezi vesnicemi nebo jako dopravní prostředek na dovolenou na chatě. A pokud náhodou dojde k vybití baterie motoru, snadno došlapete jako na kole až domů.

Tichý provoz

Od klasické motorky se ta elektrická liší především tím, že ji nepohání benzínový motor, ale, jak už název napovídá, motor elektrický. Ten je výrazně tišší, menší, lehčí, výkonnější a jízda na elektromotorce je tak samozřejmě šetrnější k životnímu prostředí. Produkce zplodin je nulová, chod je tichý, a tak se nemusíte obávat ani rušení zvěře, když potřebujete přejet lesem nebo kolem remízku. Dobíjení elektromotorky pak zajistí veřejná síť dobíjecích stanic nebo ji můžete dobít v pohodlí domova z běžné zásuvky. Náklady na provoz jsou nízké, stejně jako na údržbu.

Za nevýhodu může být považována kratší dojezdová vzdálenost, což vyžaduje pečlivější plánování cest, a také právě nabíjení, které potřebuje určitý čas a je delší, než se jen zastavit u benzínové pumpy. Tím, že lze dobíjet v domácích podmínkách, ale není problém večer motorku připojit a ráno ji s plnou baterií opět používat.

Zdroj foto: wmx-store.cz