LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Brašnářství Tlustý pro hodinky PRIM oživilo výrobu původních řemínků pro novou edici

Brašnářství Tlustý a spol., tradiční český výrobce koženého zboží a doplňků, spojilo své síly s novoměstským výrobcem hodinek PRIM, společností ELTON hodinářská. Výsledkem je exkluzivní limitovaná edice klasických hodinek PRIM SPORT, které zdobí kožený řemínek vyrobený podle původního výkresu z roku 1972. Model tak odkazuje na originální podobu těchto sportovních hodinek a spojuje tradiční postupy s řadou konstrukčních a designových inovací. Pro obě firmy jde o další spolupráci na limitované edici hodinek.

Náramkové hodinky PRIM SPORT svým charakteristickým designem patřily mezi nejoblíbenější modely už od 60. let minulého století. Oblíbila si je řada osobností, herců či sportovců v čele s legendárním Františkem Venclovským, který s nimi na ruce přeplaval kanál La Manche. Proto se společnost ELTON hodinářská rozhodla na úspěch hodinek navázat a oslovit tradičního českého výrobce koženého zboží Brašnářství Tlustý. Vznikl tak model nové generace v limitované edici, která ctí tradiční podobu hodinek včetně koženého řemínku podle historického návrhu, ale zároveň dodává řadu novinek. 

Spolupráce mezi oběma firmami, které si zakládají na osobním přístupu k zákazníkovi a unikátních výrobcích s osobitým designem, započala už v loňském roce. Pro speciální edici hodinek PRIM Masaryk Brašnářství Tlustý navrhlo a vyrobilo kožený řemínek, ozdobený kontrastním prošitím v barvě trikolóry. Limitovaná řada PRIM SPORT tak navazuje na tuto úspěšně započatou spolupráci a představuje další produkt s důrazem na tradici a kvalitu výroby. „S výrobcem hodinek ELTON nás spojují stejné hodnoty – důraz na poctivou ruční práci, smysl pro detail a snaha vytvořit takový výrobek, který svému majiteli bude sloužit dlouhé roky. Věříme, že limitovaná edice potěší všechny milovníky tradičního designu, v jehož duchu jsme řemínek navrhli a vyrobili,“ dodává Ivan Petrův, jednatel Brašnářství Tlustý.

Řemínek je vyroben tradičními postupy podle původní výkresové dokumentace z roku 1972 s důrazem na maximální preciznost a dodržení veškerých detailů. Na výrobu je použita italská useň nejvyšší kvality v přírodním probarvení, které nošením získává originální patinu. Vnitřní stranu řemínku pak zdobí monogram obou firem. Hodinky jsou dodávané ve speciální dřevěné krabičce, která obsahuje také náhradní řemínek do vody včetně stěžejkovače na rychlou výměnu. Součástí balení je i limitovaná edice kapesního nožíku od české firmy Mikov.

Hodinky PRIM SPORT budou vyrobené v limitované edici 50 kusů.