LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Klasický styl: pánský dvouřadý kabát

Minimálně jeden klasický dvouřadý kabát by měl mít v šatníku každý muž. Pokud vaše práce vyžaduje formální dresscode, bude se vám hodit kabátl hned několik. Jestli je ale nosíte jen občas, na společenské nebo večerní akce, vystačíte si s jedním kvalitním modelem. V každém případě se poohlédněte po vkusném a elegantním kabátě, který působí sofistikovaně a udělá dojem na ženy i na vaše obchodní partnery. Díky našim tipům si ten pravý vyberete snadno a rychle.

Správná délka a velikost kabátu

Konkrétní střih byste měli vybírat nejen podle aktuálních trendů, ale i výšky a proporcí vaší postavy. Pamatujte, že dlouhé kabáty vám několik centimetrů uberou, zatímco kratší varianty můžou vaši postavu prodloužit. Budou tedy lichotit hlavně mužům menšího vzrůstu a na podzim pro ně budou jasnou volbou. U teplých zimních kabátů je pak potřeba myslet na kompromis délky a slušivého střihu.

Jak vybrat barvu kabátu?

Záleží, kam a jak často plánujete kabát nosit. Nejoblíbenější jsou v každém případě neutrální tóny, a to buď světlejší jako béžová, velbloudí či smetanová nebo tmavší, například hnědá, šedá, tmavě modrá nebo černá. Jde o velmi nadčasový kousek, který příliš nepodléhá trendům, což platí i pro barevnost. Zaměřte se tedy spíše na odstíny, které vám obecně lichotí, tmavým typům sluší spíš světlé modely a naopak. Pokud máte kabátů několik, pořiďte si klidně i jeden ve výrazné barvě, například fuchsiové, červené nebo zelené. Širokou nabídku pánských dvouřadých kabátů najdete například na e-shopu Bolf.

Přírodní nebo syntetický materiál

Kvalitní dvouřadý kabát vám bude nejspíš sloužit několik sezon, proto se vyplatí investovat do kvalitního přírodního materiálu. Ideální je samozřejmě vlna, která hřeje, ale zároveň je prodyšná. Nejčastější umělý materiál – polyester je zase oblíbený pro svoji snadnou údržbu, skvělou cenu a lehkost. Tolik ale nezahřeje, proto se hodí spíše na podzim, případně si pod něj musíte obléknout více vrstev. Pro vrstvení jsou ostatně tyto kabáty ideální.

S čím klasický dvouřadý kabát kombinovat?

Právě tento typ kabátu je ideální přes oblek a košili. Hodí se ale i pro méně formální styling. Skvěle působí kontrastní spojení a naopak i kombinace tón v tónu, která ale vyžaduje větší módní zkušenosti. Nic nezkazíte třeba béžovým kabátem a hnědým, modrým či šedým svetrem s véčkovým výstřihem. Stejně tak jej můžete doplnit rolákem v podobných batvách a tmavými džínami. Díky tomu budete trendy, ale stále si zachováte image elegána.

Formální nebo ležérní styl

Naprostou formální klasiku vhodnou na večer nebo do společnosti můžete občas vyměnit za moderní kousek s efektními knoflíky a nárameníky, většími kapsami nebo stylově upraveným límcem. Někdy stačí jen lehce upravit styling nebo změnit doplňky a vznikne zajímavý a trendy outfit do města nebo na pracovní schůzlu. Klasický kabát bude úplně jinak vypadat s teniskami a mikinou než se svetrem a polobotkami. Skvěle ho také doplní nejen společenské kalhoty, ale i džíny.