LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Výběr oblečení pro home office – na co si dát pozor?

Minulý rok nám přinesl mnoho nových výzev, které zahrnovaly také mimo jiné potřebu zvyknout si na práci na dálku. Tato malá revoluce zase inspirovala mnoho změn v oficiálním dress code a v našich každodenních módních volbách. Které oblečení se nejlépe hodí během home office? Jaká kritéria je třeba dodržovat při nakupování a výběru stylizaci?

Nejlepší styly oblečení pro home office

Pro mnoho lidí je domácí kancelář synonymem pro „práci v pyžamu“. Lockdown z důvodu pandemie mírně ověřil naše každodenní zvyky a jednou provždy prokázal, jak nepřirozený je pro nás tuhý, kancelářský dress code. Ukázalo se, že je mnohem jednodušší a příjemnější provádět každodenní práce v pohodlném oblečení. Na spodní části šatny přistály úhledně vyžehlené košile, vysoké podpatky a punčocháče a vůbec nám to nechybí.

Strávit celý den v pyžamu nebo županu není nejlepší nápad, ale nic Vám nebrání doplnit svůj šatník novým, speciálně vybraným oblečením pro home office.  Dokonale se budou hodit leginy, joggery a tepláky. Také stojí za to mít několik pohodlných triček a teplou mikinu nebo svetr, nejlépe v stylu oversize. V zimě budou také užitečné teplé ponožky, punčochy a slušné pantofle.

Na co se zaměřit při výběru domácího oblečení?

Změna každodenního oblečení na méně nepříjemný provoz je volba diktovaná nejen naším pohodlím, ale také zdravím. Ne každý ví, že dlouhé hodiny sedění u stolu v těsných džínách nebo nepružných sukních narušují krevní oběh a následně způsobují křečové žíly, celulitidu, otoky a ještě závažnější nemoci. Pokud tedy v danou dobu nemusíme dodržovat pokyny pro kancelář, stojí za to dopřát si větší volnost a mít na sobě to, v čem se cítíme nejlépe a nejpohodlněji.

Dokonale se bude hodit elastické oblečení, které se přizpůsobuje tvaru těla a nevyvíjí na něj nadměrný tlak. Při výběru kalhot a sukní stojí za to se ujistit, že mají široký elastický pas a materiál obsahuje velkou příměs elastanu.

Pokud zůstaneme u tématu látek, nejoptimálnější volbou budou přírodní, zejména bavlna a hedvábí. Obě vlákna jsou mimořádně příjemná na dotek a měkká a zároveň vypadají skvěle, což může mít významný dopad na naši pohodu.

Jak oblečení ovlivňuje naši motivaci k práci?

Někteří se po počáteční euforii, že nemuseli cestovat do kanceláře, začali cítit unavení z toho, že jsou stále doma. Prodloužení lockdown rozhodně nemá pozitivní vliv na naši náladu nebo motivaci k práci. Aby se zabránilo úplnému sloučení Vašeho profesního života s Vaším soukromým životem, stojí za to vypracovat ranní rituály, které tyto sféry symbolicky oddělí. Nejlepší je začít každý den se stejnými aktivitami, jako je krátké cvičení, sprcha, káva a snídaně. Velmi důležitým prvkem této rutiny je výměna pyžama pro denní oblečení, i kdyby se jednalo o tepláky. Stojí však za to zajistit, aby úbor byl čistý a estetický.

Pokud nám chybí každodenní péče o náš vzhled, můžeme se zajímat o pohodlnější verze věcí, které si každý den volíme. Dokonale se bude hodit volná košile s límcem, bavlněné, mikinové šaty nebo leginy a ženská tunika. I taková zdánlivě drobná změna nám může pomoci přepnout do „obchodního“ režimu a najít energii pro tvrdou práci.

Módní oblečení pro home office najdete na https://cz.selfieroom.com/cs_CZ/c/STAY-HOME/254