LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Péče o vlasy není žádná věda. Stačí se řídit pár tipy a mít správnou výbavu

S přicházejícím létem přibývají starosti s péčí o vzhled našich vlasů. Aby ne! Vždyť nejedné slečně nebo dámě dodají zdravé vlasy pocit ženskosti a vyjadřují jejich sebevědomí. Po zimě jsou však pošramocené od mrazu, častých přikrývek hlavy a chybí jim potřebná síla. Aprílové počasí navíc kolikrát trvá celé jaro, takže potřebná péče o vlasy je ještě náročnější. Pojďme se podívat na několik tipů, jak dodat vlasům energii a krásu. Znáte je?

Správné česání je základ

Vše začíná výběrem správného hřebenu nebo kartáče. Vybíráme často podle účesu, ale neméně důležitý je váš typ vlasů. Suché potřebují kartáč s hustými štětinami, aby stimuloval mazové žlázy. Husté a kudrnaté vlasy naopak ocení hřeben se středně řídkými zuby. Pokud se však vaše vlasy rády cuchají, používejte nejlépe kartáč s pružnými štětinami, který bude vlasy méně namáhat. Pro podobné případy může být vhodný i vlasový olej a dnes existují dokonce už i speciální přípravky na rozčesávání.

Umyté vlasy, nebo dobře umyté vlasy?

I když se to nemusí na první pohled zdát, spousta z nás mytí vlasů podceňuje. Někomu to vyhovuje pravidelně každý den, někomu zase stačí jednou za 3 dny. To hlavní je ale způsob umývání! Častým prohřeškem je příliš velké množství šamponu. Ideální je množství jedné čajové lžičky. Vaše vlasy stejně více šamponu nepojmou a zbytek pouze steče.

Šampon nejprve napěňte v dlaních a při nanášení se soustřeďte na pokožku hlavy, nikoliv na vlasy po celé délce. Pamatujte i na radu profesionálních stylistů: Oplachování bystě měli věnovat 3x více času než nanášení šamponu. Jedině tak umyjete všechen prach a zbytky stylingových přípravků.

Mokré vlasy = zranitelné vlasy 

Šetrné zacházení s vlasy je při sušení velice důležité. Každý nesprávný krok se na vlasech podepíše. Vlasy proto po koupeli nikdy nedrbejte ručníkem! Vyvarujte se také stahování mokrých vlasů do gumičky a určitě si s mokrou hlavou nechoďte lehnout. Nejlépe bude vlasům v klasickém ručníkovém turbanu anebo v péči fénu. I u výběru fénu buďte ale obezřetní. Běžné vysokoteplotní vysoušení může vlasy doslova zabíjet a způsobuje tvorbu lupů, protože silně vysušuje i pokožku hlavy. Poohlédněte se proto po fénech, které mají programy starající se o kvalitu pokožky.

Nevíte, po jakém sáhnout? Kandidátem číslo jedna by mohl být nejnovější fén EH-NA63 od společnosti Panasonic. Pracuje s revoluční technologií částic nanoe™, které přináší vašim vlasům zdravou vlhkost, zvyšují jejich lesk a udržují zdravou pokožku hlavy díky pozvolnému vysoušení ze středu jádra vlasu. Stejně jako u verze EH-NA65 k němu dostanete v balení i difuzér pro snadné vysoušení vlnitých vlasů. V nabídce Panasonic si na své přijdou i skutečně citlivé vlasy, a to díky prémiovému modelu řady nanoe™ – fénu EH-NA98. Oproti levnější variantě má navíc technologii Double Mineral. Dvě elektrody uvolňují ionty zinku a pomáhají chránit vlasy. Navíc režim Scalp se postará o pokožku hlavy a mód Skin Care vám zase na závěr vysoušení pomůže s péčí o obličej. Jemnější proud s částicemi Nanoe a minerály vám perfektně hydratuje pleť. Tak na zdraví vašich vlasů!

Modely Panasonic EH-NA63 a EH-NA65 pořídíte od 2 299 Kč.

Model Panasonic EH-NA98 pořídíte za 4 999 Kč.

Více informací na www.panasonic.cz.

Aktuálně můžete soutěžit o nadčasový fén Panasonic EH-NA98 na portálu www.womenhouse.cz až do 6. června 2021.