LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Chcete si koupit fén na vlasy a kulmu? Poradíme vám s výběrem

Současný trh s technikou na vlasy je poměrně pestrý, ovšem vyplatí se investovat především do kvalitního přístroje, který vám nezničí hřívu. Pokud jde o fén, je důležité zaměřit se na materiál, příkon, hmotnost a speciální funkce usnadňující vysoušení vlasů. Stejné parametry je nezbytné zohledňovat i při výběru kulmy. V následujících řádcích vám tedy prozradíme, jaké varianty se dají momentálně koupit.

Fény na vlasy

V první řadě se zaměříme na fén na vlasy, který zřejmě využijete častěji než kulmu. Pro kudrnaté a silné vlasy jsou ideální volbou ionizační turmalínové fény, které pomocí záporných iontů rozbíjejí vodní kapky na vlasech, a tím je vysoušení rychlejší. Vlasy nejsou potom tak krepaté. Další variantou jsou fény s plastovým, respektive kovovým pouzdrem, které je potažené keramikou, případně porcelánem. Produkované teplo není tak silné a je konzistentnější, takže takový fén je vhodný pro jemné a suché vlasy. Jestliže máte hodně vlasů, sáhněte po titanovém fénu, jenž si zakládá na stabilní a rovnoměrné teplotě.

Vedle materiálu se zajímejte o příkon, který by měl být alespoň 1 500 W. Čím vyšší je příkon, tím kratší je doba vysoušení. Stejně tak neodsouvejte na vedlejší kolej hmotnost. Obecně platí pravidlo, že čím je technika lehčí, tím je to lepší, protože nezatížíte tolik zápěstí. Některé fény navíc umožňují nastavit si teplotu, což je praktická funkce. Jemné vlasy totiž nepotřebují tak vysokou teplotu jako hustá hříva.

Kulmy na vlasy

Pro pěkný účes se často používá kulma na vlasy, která je také k dostání v mnoha provedeních. Keramické kulmy rovnoměrně rozkládají teplo a jsou vhodné pro slabé vlasy, jimž by příliš vysoká teplota uškodila. Titan používají profesionální kadeřníci, protože titanové kulmy jsou nejodolnější a nejlehčí. Ještě narazíte na turmalínové a pozlacené kulmy.

Podívejte se do nabídky e-shopu Notino, kde najdete i techniku na vlasy.

Zdroj foto: Notino.cz