LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Připravte své vlasy na zimu a dopřejte jim péči, kterou si zaslouží!

S příchodem chladného počasí dostávají vlasy zabrat a vyžadují opravdu kvalitní péči. V zimě jsou vystaveny mrazu a tím jsou sušší, lehce se lámou a ztrácejí lesk. Navíc nošení pokrývky hlavy vede k zplihlosti a sklonu k elektrizování. Trpí i pokožka hlavy, která se pod pokrývkou více potí a je náchylnější k tvorbě lupů. Vlasy dostávají tedy zabrat. Vyvarujte se častým chybám a věnujte vlasům během zimních měsíců větší pozornost.

3 nejčastější chyby během zimního období:

  1. Špatný způsob fénování

V zimě nám sluníčko moc nepomůže a vlasy schnou déle. Občas se ve spěchu snažíme tento proces urychlit a na fénu volíme ten nejvyšší stupeň. To je ale velká chyba. Správné vysoušení je základem zdravých vlasů. Vysoké teploty je mohou poškozovat, a to již od samotných kořínků včetně pokožky. Je důležité nechat vlasy zlehka proschnout, abychom zkrátili dobu fénování. Snažte se je „nepřepalovat“ a nepoužívejte maximální výkon vysoušeče. Samotné sušení by měl být pomalý a systematický proces. Zaměřte se na kvalitnější fény, které se nepřehřívají a disponují pečujícími funkcemi, jako jsou například fény od Panasonic.

  1. Nepodceňujte sílu kondicionéru

Samotný šampon opravdu nestačí. V chladném počasí mohou být vlasy sušší a krepatět. Je tedy obzvlášť důležité po každém umytí aplikovat kondicionér, který uzavírá vlasová vlákna. Právě on nám pomůže k dokonalé regeneraci. Přípravek nanášejte pouze do délek, nikoli ke kořínkům. Jednou týdně je také vhodné sáhnout po masce, která vlasy vyživí do hloubky. Dejte si ale pozor! Maska vlasová vlákna neuzavírá. Je tedy potřeba použít nejprve masku a poté nezapomenout na kondicionér.

  1. Rozčesávejte s opatrností

Pod zimní pokrývkou hlavy se nám vlasy mohou často zacuchávat a my jim dáváme zabrat jejich stálým česáním. Především u dlouhých vlasů je velmi důležitý postup a způsob. Vlasy rozčesáváme nejprve od konečků a postupujeme jemně a s trpělivostí směrem ke kořínkům. Tím bychom měli zabránit jejich přetrhání. Je také důležité vlasy rozčesávat i před mytím. Vlasy se budou méně zamotávat. Podstatná je i volba náčiní. Zkuste zvolit hřeben z přírodních materiálů.

Tip:

Rozhodli jste se svým vlasům dopřát lepší péči a zdravé vysoušení? Ideálními kandidáty mohou být fény od značky Panasonic: model EH-NA65 nebo jeho výkonnější a vybavenější varianta EH-NA98. Fény pracují s revoluční technologií Nanoe, která vlasy hluboce vyživuje, hydratuje a zvyšuje jejich lesk. Vyšší model pak oceníte pro jeho funkci uvolňování iontů zinku, které zachytí vlhkost uvnitř vlasů a ochrání je před viditelným poškozením. Letos na Vánoce máte při koupi fénu i možnost vrácení peněz, pokud vám nebude vyhovovat.

Více informací na www.panasonic.cz.