LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Facelift, způsob jak se zbavit vrásek

Objevily se na vašem obličeji první vrásky a teď přemýšlíte, co s tím? Moderní medicína nabízí celou řadu možností a jednou z nejlepších je facelift. Jde o estetický zákrok, který dlouhodobě vyhladí vaše vrásky, případně odstraní přebytečnou kůži.

Facelift, způsob jak se zbavit vrásek

Facelift a podobné techniky

Moderní plastická chirurgie si umí s vráskami poradit velmi efektivně. Navíc facelift je vhodný pro kohokoli bez rozdílu věku či pohlaví. Můžete tak zpevnit vaši pokožku v oblasti krku a obličeje, odstranit přebytečné kožní laloky a vypadat o dost mladistvěji.

Jedním z nejvyhledávanějších plastických chirurgů na facelift a další zákroky v oblasti obličeje je MUDr. Tomáš Ventruba, kterého najdete na jeho klinice V-CLINIC v Brně

Výhodou faceliftu je, že po něm zůstává jen nepatrná jizva. Délka zákroku je kolem 2 hodin, podstoupit ho lze v celkové nebo lokální anestezii, případně za použití analgosedace, která se od celkové anestezie liší tím, že pacient není v bezvědomí, nýbrž „pospává“ a nic necítí. Proto analgosedace není pro organismus tolik zatěžující jako celková anestezie. Facelift pak lze kombinovat s dalšími výkony v oblasti obličeje, například s operací očních víček. Rekonvalescence po zákroku není dlouhá, trvá kolem 10 dnů, v některých případech to může být i 14 dnů.

Pokud se rozhodujete zda facelift podstoupit, je dobré vědět, že se provádí několika technikami. Při úvodním rozhovoru vám lékař poradí, která z nich nebo jaká jejich kombinace bude pro vás nejvhodnější.

Facelift, způsob jak se zbavit vrásek

Minilift

Při miniliftu chirurg upravuje pokleslou kůži v oblasti obličeje a krku. Jeho výhodou je krátká rekonvalescence a téměř žádné jizvy.

Vertikální facelift

Při této technice je zpevněno také podkožní vazivo. Chirurg vertikálně vypíná kůži obličeje, a díky tomu dochází k pozvednutí tváří a koutků úst.

Temporální facelift

Jde o facelift zaměřený na kůži spánků. Díky vypnutí kůže v této oblasti dochází k pozvednutí obočí a úbytku vrásek.

Facelift, způsob jak se zbavit vrásek

Midfacelift

Tato technika je zaměřená na pozvednutí tváří. Dojde k jejich vypnutí a zvednou se také koutky úst.

To jsou pouze základní techniky faceliftu. Jsou i další, vždy podle toho, na jakou oblast obličeje či krku se zaměřují. Ať už ale jde o jakoukoli techniku, při faceliftu vždy dochází k vypnutí kůže a tím k dosažení mladistvého nebo mladšího vzhledu. Vrásky tak mohou být minulostí.

Zdroj foto: V-clinic.cz, Pexels.com