LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Letní dovolená v Evropě

I když rád cestuji a všude poznávám nová místa, musím přiznat, že nemiluji nic víc než cestování po Evropě.

Letní dovolená v Evropě

Itálie

Itálie je jedna z mých nejoblíbenějších zemí v Evropě. Byl jsem v mnoha městech v Itálii a v každém jsem našel něco zvláštního, zvláštní kouzlo. Miluji jejich jídlo, kávu, historii a scenérie a vždy bych se do této země vrátil. Nemluvě o tom, že se dá navštívit celoročně, jak na letní dovolenou, tak na lyžovačku.

Amalfi

Tato oblast spojuje klasickou středomořskou krajinu s kulturním zážitkem. Specifické jsou domy, sady a vinice terasovité na pobřeží, s krásným výhledem na vodu okouzlující modři.

Dobré klima, bohaté zdroje a přírodní krásy přitahovaly lidi na toto pobřeží po staletí a své stopy zde zanechaly národy jako Řekové, Římané a Arabové.

Tato část poloostrova přitahovala slavné umělce všech dob. Není tedy divu, že města jako Amalfi a Ravello jsou domovem mnoha příkladů umělecké a architektonické dokonalosti.

Puglia

Region Puglia se nachází na pobřeží Jaderského moře a je považován za jeden z nejchudších regionů v Itálii. Se vším
tyto, najdete zde čisté domy, velmi vstřícné lidi, opravdu chutné jídlo a fantastickou scenérii za více než přijatelné ceny. Obdivovat můžete městečka v barokním stylu, olivové háje, krásné pláže u Jaderského nebo Jónského moře nebo slavné chaty Trulli di Arbelobello, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.

Letní dovolená v Evropě

Španělsko

Nevím proč, zatím jsem Španělsko o prázdninách obcházel. Ale teď, když píšu tento článek, objevila jsem pár míst, kam bych se určitě chtěla podívat a stala se první na mém seznamu přání.

Španělsko je z hlediska cestovního ruchu druhou nejoblíbenější zemí (po Francii). Nejoblíbenějšími destinacemi jsou Madrid, Barcelona, ale také Malaga, Sevilla, Cordoba a Andalusie. Zde jsou také letní destinace: Kanárské ostrovy, Baleáry a mnoho letovisek na španělském pobřeží. Zde jsou dvě možné destinace.

Letní dovolená v Evropě

Costa Brava

Costa Brava znamená divoké pobřeží a bylo tak pojmenováno kvůli své divoké přírodě. Je to oblast nacházející se na severovýchodě Katalánska, která se táhne v délce asi 200 kilometrů, 200 kilometrů pláží a malebné krajiny, střežené Pyrenejemi! Na tak velkou plochu a možností je mnoho, ale ať si vyberete cokoli, nebudete zklamáni. Nejoblíbenější letoviska jsou:

Loret del Mar – leží asi hodinu od Barcelony a má dvě hlavní pláže: Fenals a Lloret. Má také promenádu, staré město a vodní park, které jsou hlavními turistickými atrakcemi a jádrem nočního života, prostřednictvím mnoha klubů a teras.

Tossa de Mar – díky své okouzlující krajině také známá jako perla letovisek na pobřeží Costa Brava. Křišťálově modré moře zde naráží na borovicemi porostlé skály a vytváří báječnou podívanou.

Costa del Sol

Zdroj foto: Stockfreeimages.com