LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Nové Porsche Centrum Praha se oficiálně představuje

Společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní importér vozů Porsche do České republiky, dokončila kompletní redesign Porsche Centra Praha. Zákazníci značky Porsche si tak v Praze užijí jako jedni z prvních v Evropě nového prostředí showroomu dle nejmodernějších trendů výrobce sportovních vozů Porsche.

Do roka a do dne: Destination Porsche je zde. Přesně dvanáct měsíců od započetí stavebních prací v Liberecké ulici na Praze 8 – Proseku se otevírá kompletně rekonstruované Porsche Centrum Praha. Jde o druhé prodejní a servisní místo značky Porsche, zhotovené dle nejmodernějších standardů konceptu „Destination Porsche“, které se zákazníkům otevírá ve střední a východní Evropě.

Nové Porsche Centrum Praha se oficiálně představuje

„Když jsme loni oznámili naši růstovou strategii, byla v ní zahrnuta také nová Porsche Centra. A stejně jako mě potěšila stoupající prodejní bilance značky Porsche za rok 2021, pozitivní emoce ve mně vyvolává také otevření nového Porsche Centra Praha jako jednoho z prvních v regionu střední a východní Evropy,“ dodává Michael Antosch, jednatel společnosti Porsche Inter Auto CZ. Česká republika se tak stává čím dál významnějším hráčem na evropském trhu s vozy Porsche.

Při příležitosti slavnostního otevření Porsche Centra Praha nemohl chybět ani jeho ředitel Michal Kubišta: „My v Porsche preferujeme velmi osobní přístup k našim zákazníkům. Nově navržené Porsche Centrum Praha jde ruku v ruce s tímto kontextem a vytváří užší vztah mezi námi a klienty. Nový showroom se zde transformoval z produktově orientované lokality na zákazníka, který je v centru dění. Komunikace, digitalizace a inspirace jdou ruku v ruce s vřelejším vztahem k zákazníkům – lidem, kteří jsou pro nás klíčoví.“

Nové Porsche Centrum Praha se oficiálně představuje

Nejen Praha je ale pro značku Porsche důležitá v rámci expanze na českém trhu. „Redesignované Porsche Centrum Praha na Proseku je prvním hmatatelným krokem naší strategie ve vztahu k zákazníkům. Velkolepého otevření se zúčastnily desítky našich klientů a ‚Destination Porsche‘ přijali s nadšením, což nás upřímně těší a motivuje do dalších kroků. Těmi budou například další Porsche Centrum v Praze, vybudované na zelené louce, téměř dokončené Porsche Centrum v Brně a plány na další Porsche Centra v Ostravě i v Plzni. Chceme našim zákazníkům nabízet nejen nejlepší auta, ale zároveň jim být co nejblíže,“ zaznělo z úst Jana Sedláčka, výkonného ředitele importu značky Porsche do ČR při slavnostním otevření Porsche Centra Praha.

Nové Porsche Centrum Praha se oficiálně představuje

Destination Porsche: Porsche Centrum Praha

Nově ztvárněné Porsche Centrum Praha se nachází na známém místě na pražském Proseku v Liberecké ulici č. 12, tedy v těsném sousedství s dálnicí D8. Ve známé podobě tu jako oficiální prodejní a servisní místo sportovních automobilů Porsche fungovalo od 22.10.2009. V červnu 2021 začala důkladná rekonstrukce investicí 2 milionů eur, která trvala necelý rok a zahrnula kompletní redesign jak exteriérů, tak interiérů Porsche Centra Praha. Na kompletní ploše 4 929 m2 se tak nachází jedno ze dvou aktuálně nejmodernějších Porsche Center ve střední a východní Evropě.

Nové Porsche Centrum Praha se oficiálně představuje

Budovy sestávající se ze servisu, kanceláří a showroomu čítají 1 936 m2, přičemž samotná prodejní plocha zabírá 1 009 m2 a je rozdělena do sedmi modulů: Highlights, Porscheplatz, E-Performance, Approved, Tequipment, Fitting Lounge. Digitalizace zde dostala velký prostor v podobě 25 touchpointů v prostoru showroomu a stranou nemohla zůstat ani elektromobilita: dva DC hyperchargery a deset AC nabíječek jsou zde standardem stejně jako rozsáhlé parkoviště se 133 místy.

Zdroj foto a video: Porsche Inter Auto CZ