LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Krásnější díky elektrickému proudu. Faceplace přináší do Česka hollywoodský hit v péči o pleť

Galvanické ošetření pomocí speciální masky poskytne pleti nejen dokonalé čištění a detoxikaci, ale i navrátí tváři svěžest a mládí. V Americe patří k nejoblíbenějším procedurám filmových hvězd už více než 50 let.

Elektrický proud není v péči o pleť žádnou novinkou. Neustále se však zdokonalují metody jeho využití a vylepšují se také produkty, které v kombinaci s galvanizací zajišťují pokožce nejlepší výsledky. To nejlepší z obou světů vám nově nabídne salon Faceplace v podobě ošetření iDerm a kosmetiky SkinCeuticals.

Jak pomáhá elektrický proud? 

Hlavní funkcí pokožky je zabránit pronikání cizorodých látek dovnitř našeho organismu. Vitaminy, minerály a další kosmetické substance jsou přitom až stonásobně účinnější, pokud je dopravíme do hlubších vrstev pleti. Proto se někdy používá injekční aplikace.

S využitím elektrického proudu je možné účinné látky dopravit hluboko do pokožky bez narušení jejího povrchu jehlami,” popisuje galvanické ošetření spolumajitel a zakladatel Face Place v Los Angeles Paul Rogers. „Zároveň je účinná látka rozprostřena zcela rovnoměrně a nekoncentruje se pouze v místech vpichu. Procedura není bolestivá, klienti ji vnímají spíše jako jemné brnění, často ji popisují i jako uvolňující a příjemnou.” 

Aby byly benefity galvanického ošetření maximální, je třeba v jeho průběhu použít také vhodné kosmetické produkty. Důležitá je koncentrace účinných látek, ionizační vlastnosti i velikost iontů pro optimální transport skrz pokožku, samozřejmostí je rozpustnost ve vodě pro zachování perfektní vodivosti.

Ošetření iDerm Skin Ionization pracuje s přímým galvanickým proudem, který hluboko do pokožky transportuje aktivní látky. Tento proces je možné využít dvěma způsoby. 

Negativní galvanické ošetření neboli anaforéza vyvolává alkalickou reakci a obvykle se používá na problematickou pokožku trpící ucpanými póry a akné. Alkalický roztok pronikající do pórů rozpouští usazeniny nečistot, kožního mazu a odumřelých buněk, nahromaděné ve folikulách. Funguje podobně jako mýdlo, které rozpouští mastnou špínu na rukou. Po uvolnění pórů celá tkáň zvláční a zlepší se krevní oběh, což urychlí odplavování toxinů i výživu buněk. 

Pozitivní galvanické ošetření neboli iontoforéza vyvolává acidickou reakci je účinným prostředkem pro výživu pleti a anti-ageing. Účinné látky v kosmetických prostředcích jsou doslova vtlačovány do nejhlubších vrstev pokožky, kde povzbuzují její přirozené funkce e zlepšují elasticitu. Iontoforéza vyrovnává pH pokožky s zjemňuje její strukturu, stahuje póry, zklidňuje nervová zakončení a propůjčuje pleti zdravý jas. Pro své stahující a zklidňující účinky je ošetření vhodné i pro pleť citlivou nebo trpící rosaceou. 

Historie Faceplace

Od chvíle svého založení se stal hollywoodský salon Faceplace vyhledávaným cílem herců, zpěváků a dalších osobností, pro něž je dokonalý vzhled vysoko na seznamu priorit. Hvězdy červeného koberce si tam podávají dveře dodnes.

Nejznámější ošetření nazvané  iDerm Deep Skin Ionization Process má ale ještě delší historii. Již v roce 1937 ho zavedla kosmetická společnost Dermaculture založená doktorem Paulem Memingerem, vědcem a průkopníkem na poli nových technologií péče o pokožku. Jednou z těchto technologií bylo i použití elektrického proudu k transportu vitaminových roztoků do hlubších vrstev pleti. Ošetření iDerm Skin Ionization je výsledkem právě jeho výzkumů. 

V roce 2015 bylo otevřeno první Face Place studio mimo území Spojených států, v britském Londýně. Česká republika je první lokalitou ve Střední Evropě a zároveň první zemí mimo anglosaský svět, kde je ošetření iDerm Skin Ionization dostupné. 

Máme obrovskou radost, že můžeme splnit přání klientkám a klientům, kteří dosud museli jezdit za tímto prvotřídním ošetřením do zahraničí, přičemž nejbližší studio se nachází ve Velké Británii,” říká Douglas Kaufman, zakladatel pražského studia Faceplace. „Zároveň věříme, že díky osobním zkušenostem a doporučení si k nám brzy najdou cestu i zákazníci noví.”  

Faceplace

Krkonošská 1471/17
120 00 Praha 2 – Vinohrady

Otevírací doba:

Po-Čt: 9:30 – 18:00 hod.

Více informací naleznete na www.faceplace.cz.

Zdroj foto: Faceplace