LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Zatočte jednou pro vždy s vlhkostí díky sanační omítce

Trápí-li vás ve vašem domě vlhkost, která se projevuje plísní, solí, vlhkým a poškozeným zdivem, je třeba ihned zakročit. Řešením je komplexní odvlhčení domu, jehož nezbytnou součástí je sanace vlhkého zdiva.

Zatočte jednou pro vždy s vlhkostí díky sanační omítce

Co je sanační omítka?

Sanační omítky se od těch klasických liší nízkou nasákavostí a vysokou mírou paropropustnosti. Jsou mnohem poréznější, díky čemuž je vlhkost z vnitřku zdiva odváděna na povrch, odkud se volně odpařuje. Sanační omítky lze použít všude tam, kde došlo vlivem vlhkosti, mrazu, vody nebo soli k poškození zdiva. Speciální sanační systém se skládá z několika druhů sanačních maltových směsí, jež se aplikují dle míry poškození zdiva.

Na co je třeba dát pozor?

Důležité je vyzdvihnout fakt, že tepelně izolační vlastnosti má sanační omítka obdobné jako běžná maltová směs. Při výběru malby bychom však měli zajistit ideální prodyšnost sanační omítky, z toho důvodu je třeba zaměřit se na odpovídající produkty. Pokud bychom ji natřeli běžnou barvou, došlo by k jejímu uzavření, a tím pádem by se ve zdivu hromadila vlhkost.

Jaké jsou výhody sanační omítky?

Abychom si to shrnuli, zde jsou klíčové vlastnosti sanační omítky od firmy Sakret: vysoká propustnost vodní páry, vodoodpudivá struktura i povrch omítky, vylepšené tepelně izolační vlastnosti, eliminace tvorby solných květů, prodloužení životnosti povrchových úprav zdiva. U památkově chráněných objektů fungují sanační omítky s tepelně-izolačními vlastnostmi jako náhrada izolace, již není dovoleno použít.

Kde se sanační systém používá?

Sanační omítky jsou vhodné zejména nad povrchem terénu, a to jak zvnějšku, tak zevnitř. Sanace je součást komplexního řešení odvlhčení zdiva, sama problém nevyřeší. V případě, že se zbavíte zdroje vlhkosti, pak je sanační omítka vhodným podpůrným prostředkem, aby se situace neopakovala.

Zdroj foto: Sakret.cz, Pexels.com