LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Chytré a elegantní hodinky za rozumnou cenu

Představení a porovnání tří dostupných modelů

V dnešní době se chytré hodinky staly nedílnou součástí našeho každodenního života. Nabízejí nejen stylový doplněk na zápěstí pro muže i ženy, ale také širokou škálu funkcí pro sledování zdraví, sportovních aktivit a komunikaci. Už dávno také neplatí, že se jedná o drahý luxus pouze pro vyvolené.

V tomto článku se podíváme na tři cenově zajímavé modely chytrých hodinek: Canyon Badian SW-68, Carneo Heiloo HR+ a Armodd Silentwatch 5 Pro. Každý z nich má své unikátní vlastnosti a nabízí užitečné funkce pro různé potřeby uživatelů. Pro lepší přehlednost a srovnání těchto hodinek jsme na závěr připravili i porovnávací tabulku, ve které shrnujeme klíčové parametry a vlastnosti jednotlivých modelů.

Chytré hodinky s bohatou nabídkou sportovních režimů

Canyon Badian SW-68 jsou chytré hodinky, které nabízejí širokou škálu sportovních režimů pro vaše aktivní životní styly. S 1,28″ LCD TFT displejem a rozlišením 240 × 240 pixelů vám poskytnou informace v přehledné podobě. S technologií Bluetooth 5.0 se snadno propojí s chytrým telefonem, ať už používáte systém Android 5.1+ nebo iOS 12.0+.

Foto: Datart

Hodinky nabízejí 22 sportovních režimů, které vám umožní sledovat a analyzovat vaše sportovní aktivity. Od badmintonu a cyklistiky po plavání, fotbal a basketbal – máte možnost vybrat si režim, který nejlépe odpovídá vašim preferencím. S vestavěným G-senzorem a PPG senzorem pak získáte přesné a detailní údaje o svých sportovních výkonech. S tím souvisí také sledování informací o srdečním tepu, krevním tlaku, saturaci kyslíkem a mnoha dalších měřeních, které vám pomohou zlepšovat vaši kondici. Výsledky se pak shromažďují v aplikaci Canyon Life. Kromě toho můžete ovládat fotoaparát telefonu, přehrávač hudby, a když se budete nudit, najdete v hodinkách i klikací hru. V dané cenové kategorii se jedná o velmi zajímavý model.

Elegantní chytré hodinky s pokročilými funkcemi

Carneo Heiloo HR+ jsou kovové hodinky s vyměnitelným řemínkem. Disponují 1,28″ IPS displejem, certifikací IP67 a funkcemi monitorování zdraví. Měří srdeční tep, krevní tlak, spálené kalorie, sledují spánkové fáze a nabízejí připomenutí pitného režimu. Jsou vybaveny 11 sportovními režimy, což je také dostatečné pro většinu populace. Baterie vydrží 5-7 dní aktivního používání.

Foto: Electro World

Data se shromažďují v aplikaci Carneo Fit, která pak vytváří statistiky. Můžete ovládat hudbu a fotoaparát v telefonu. Zobrazí vám také aktuální počasí. S funkcí BT Call můžete telefonovat přímo z hodinek a zobrazovat zprávy a oznámení. Hodinky Carneo Heiloo HR+ kombinují eleganci, výkonnost a praktické funkce.

Pánské chytré hodinky v celokovovém provedení

Armodd Silentwatch 5 Pro jsou pánské chytré hodinky, které vynikají nejen svým jedinečným designem, ale také širokou paletou praktických funkcí. Disponují 1,5″ dotykovým IPS displejem s vysokým rozlišením, který je dobře čitelný v širokém úhlu, a to i na přímém slunci. K dispozici jsou také otočná tlačítka pro snadné ovládání.

Foto: Electro World

Hodinky nejen ukazují čas a datum, ale také nabízejí 11 sportovních režimů a řadu zdravotních funkcí.

Pomocí technologie Bluetooth můžete z hodinek volat napřímo, což vám umožní pohodlně komunikovat bez nutnosti držení mobilu v ruce. Další užitečné funkce zahrnují hudbu, funkcí Najdi telefon, kalkulačku, budík i informace o počasí. S výdrží až 7 dní při běžném používání a až 20 dní v pohotovostním režimu byste neměli mít problém i na delší cestě. Jsou odolné s certifikací IP67 a kompatibilní s operačními systémy Android (4.4 a vyšší) a iOS (8.0 a vyšší) a navíc mají bezdrátové nabíjení. Armodd Silentwatch 4 Pro jsou tak skvělou volbou pro muže, kteří hledají stylové a celokovové chytré hodinky pro každodenní použití, a zároveň za ně nechtějí dát vyšší tisíce korun.

Tabulka porovnání:

Model hodinekCanyon Badian SW-68Carneo Heiloo HR+Armodd Silentwatch 4 Pro
Cena s DPH1190 Kč2049 Kč2549 Kč
Displej1,28″ LCD1,3″ TFT1,5″ IPS
Rozlišení displeje240 × 240 px240 × 240 px454 x 454 px
KompatibilitaAndroid, iOSAndroid, iOSAndroid, iOS
Funkce sledování zdravíAnoAnoAno
NFCNeNeAno
Sportovní režimy221111
Výdrž baterieAž 7 dníAž 7 dníAž 7 dní
OdolnostIP68IP67IP67
Hmotnost40,7 g20 g70 g
Další funkceHliníkové tělo Bluetooth 5.0 Srdeční tep Sledování kyslíku Krevní tlak G-Senzor
Hliníkové tělo Srdeční tep Sledování kyslíku Krevní tlak G-Senzor TelefonováníHliníkové tělo i řemínek Bluetooth 5.0+ Srdeční tep Sledování kyslíku Telefonování Kalkulačka Bezdrátové nabíjení

Závěr

Hledáte-li cenově zajímavé elegantní hodinky a zároveň často sportujete, jsou výbornou volbou Canyon Badian, pokud oceníte telefonování přes hodinky a nízkou hmotnost, volte Carneo Heiloo, a poslední model ocení především pánové, kteří si potrpí na celokovové provedení a velký displej.

Výběr chytrých hodinek závisí na vašich individuálních preferencích a požadavcích. Je dobré zvážit funkce, které pro vás mají nejvyšší prioritu, jako jsou sledování sportovních aktivit, monitorování zdraví, telefonování nebo design hodinek. Také je důležité zohlednit kompatibilitu s vaším mobilním telefonem a operačním systémem.

Zdroj foto: Datart, Electro World