LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Legendární značka hodinek Hamilton nyní v Helveti

Představujeme vám legendární značku hodinek Hamilton, jež má za sebou neuvěřitelnou historii, kterou by si neměl nechat ujít nikdo z nás, kdo miluje hodinky se zajímavým příběhem…

A nejen tím historickým, ale také filmovým. Hodinky Hamilton mají co vyprávět, ale hlavně také co nabídnout.

Legendární značka hodinek Hamilton nyní v Helveti

Hamilton s titulem hodinky železniční přesnosti

Značka Hamilton vznikla už v roce 1892 v Pensylvánii, tehdy jako továrna na výrobu kapesních hodinek. Za jejím prvním větším věhlasem stála železnice, která byla tehdy ve Spojených státech na velkém vzestupu. A právě přesnost kapesních hodinek Hamilton jim dopomohla k jejich oblibě. Ta totiž do jisté míry vyřešila absenci synchronizace času, která způsobovala časté nehody vlaků. Hodinky Hamilton si v té době vysloužily dokonce titul „The Watch of Railroad Accuracy“ (Hodinky železniční přesnosti).

Hodinky Hamilton si oblíbila americká armáda

Přesnost hodinek neunikla ani americké armádě a roku 1914 vznikla první spolupráce. Stovky vojáků byly během 1. světové války vybaveny věhlasnými kapesními hodinkami. Jejich praktičnost však nebyla do bitvy úplně to pravé ořechové, takže se výroba přeorientovala na hodinky náramkové. Hodinky Hamilton tím získaly podobu, jak už ji známe ze současnosti.

Druhá světová válka pak přinesla tak obrovskou poptávku po těchto náramkových hodinkách, že Hamilton zaměřil veškerou svoji výrobu jen na armádu. Běžní koneční spotřebitelé tak měli smůlu. Pro armádu bylo vyrobeno v letech 1942–1945 více jak milion kusů náramkových hodinek.

S americkou armádou spolupracuje značka Hamilton dodnes a toto spojení trvá už více než 75 let.

Nejen armáda, ale i Elvis Presley

Náramkové hodinky Hamilton si oblíbila nejen armáda, ale později i Elvis Presley. A mohly za to první elektrické hodinky poháněné elektromagnetickou cívkou, jež vznikly pod taktovkou amerického průmyslového designéra Richarda Arbiba.

Byla to také první cesta hodinek Hamilton do filmu, v němž se v roce 1961 objevily právě na zápěstí světové megastar Elvise Presleyho v hudební komedii Blue Hawaii. Presley si hodinky trojúhelníkového tvaru s názvem Ventura doslova zamiloval.

A takových příběhů – nejen filmových – bychom mohli o hodinkách Hamilton tady vyprávět nespočet. Lepší ale bude, když si hodinky prohlédnete na vlastní oči.

Na Helveti.cz i v kamenné prodejně v Holešovicích

Značku Hamilton si můžete prohlédnout v kamenné prodejně hodinek v Praze v Holešovicích, ale i na e-shopu Helveti.cz. Přesvědčíte se tak o jejich výjimečnosti, úchvatném designu a dokonalém stylu. Navíc se zde můžete podívat i na další hodinky Helveti.

Zdroj foto: Hamilton, Helveti.cz