LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Movember 2023 odstartuje 1. listopadu v pražském Myslbeku atraktivním programem

S prvním listopadovým dnem se naplno rozjede osvětová kampaň Movember, která upozorňuje na často podceňované mužské zdraví, a to zejména v souvislosti s prevencí rakoviny prostaty a varlat.

Veřejné slavnostní zahájení Movemberu 2023 se uskuteční ve středu 1. listopadu od 15.30 v nákupní galerii Myslbek, která spojuje ulici Na Příkopě s Ovocným trhem v centru Prahy.

Připraven je atraktivní tematický program, kterým návštěvníky provede herec Šimon Bilina.

Na místě bude možné získat dostatek informací o rakovině prostaty a varlat, a především o prevenci, která může zachránit život. K vidění budou ilustrace výtvarníka Tomáše Svobody, plzeňský experimentální pivovar Proud představí svou limitovanou edici nealko piva Proovan – Proud in Movember.

Charakteristickým symbolem kampaně Movember je knír, v Myslbeku proto nebudou chybět zkušení barbeři, kteří poradí, jak kníru věnovat náležitou péči. O hudební část se postará kapela Eddie Stoilow a DJ a na akci nebudou chybět ani další podporovatelé Movemberu, Angry Beards.

O Movemberu:

Movember je celosvětová měsíční výzva spojená s fundraisingem. Prostředky vybrané v České republice jsou prostřednictvím Nadačního fondu MUŽI PROTI RAKOVINĚ použity na nákup přístrojového vybavení pro uroonkologická pracoviště po celé ČR, zdravotní a osvětové programy a výzkum.

Právě v České republice je rakovina prostaty nejčastějším mužským nádorovým onemocněním, které se objevuje zhruba u každého devátého muže (11 %). Incidence nemoci je navíc v ČR o 18,6 % vyšší, než je průměr zemí EU. V žebříčku nejvyššího výskytu nádorů varlat pak Česká republika zaujímá celosvětově 7. místo a neúprosnou diagnózu si každoročně vyslechne zhruba 500 převážně mladých mužů.

Jedním z hlavních témat letošní kampaně bude mimo osvěty i blížící se spuštění plošného screeningu, po kterém organizátoři Movemberu dlouhodobě volali.

O Myslbeku:

Nákupní galerie Myslbek byla otevřena v roce 1997. Samotná stavba, jejímiž autory jsou architekti ateliéru AHK – Zdeněk Hölzel a Jan Kerel společně s francouzským architektem Claudem Parentem –, propojuje klasicistní architekturu s architektarou 20. století. Od svého otevření prošla budova významnou rekonstrukcí pod taktovkou architektonického ateliéru Jestico + Whiles. Následně získala zelený certifikát BREEAM In-Use. Je rozdělena na kancelářskou a retailovou část. Je rozdělena na kancelářskou a retailovou část. Vlastníkem budovy je akciová společnost Myslbek, jenž je součástí investičního fondu AEW. Správu centra má na starosti Cushman & Wakefield.

Zdroj foto: Shopping gallery Myslbek, Movember