LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Jak vám pojištění může zaplatit půjčení náhradního sportovního vybavení na dovolené?

Na dovolenou za sportem vyráží spousta Čechů. Někdo se vypraví s celou rodinou na kola, jiný dá zase přednost několika dnům stráveným na lyžích. Nebo snad patříte k těm, kdo raději sbalí kompletní golfovou výbavu do bagu a vycestuje za dalším zatím neprozkoumaným hřištěm? Co když ale vaše sportovní výbava na cestách přijde k úhoně? Jak si v takovém případě nenechat zkazit radost ze sportovního vyžití? Víte, že správně zvolené pojištění vám může proplatit třeba i zapůjčení náhradní výbavy?

Jak vám pojištění může zaplatit půjčení náhradního sportovního vybavení na dovolené?

Pojištění, které rádo sportuje

To, že se před cestou na dovolenou vybavíte cestovním pojištěním, je už pro většinu z vás nejspíše svého druhu samozřejmost. Pokud si ale s sebou na cesty hodláte přibalit například lyžařskou výbavu, oblíbenou tenisovou raketu nebo jízdní kolo, nebude od věci dopřát pojištění i vašim sportovním proprietám.

Pojištění sportovní výbavy lze přitom sjednat dvěma způsoby: buďto jako jednu z variant pojištění majetku, nebo formou připojištění k vašemu cestovnímu pojištění. Oba typy pojištění mají své výhody a každé umí něco trochu jiného.

Jak vám pojištění může zaplatit půjčení náhradního sportovního vybavení na dovolené?

Pojištění sportovní výbavy v rámci pojištění majetku

Dlouhodobější pojištění sportovní výbavy (jako například pojištění sportovní výbavy FIT od Kooperativy) lze využít k ochraně vašeho sportovního majetku před odcizením či poškozením jak doma, tak na cestách. Veškeré sportovní vybavení – vaše i celé vaší rodiny – budete mít tímto způsobem pojištěno proti širokému spektru rizik: proti krádeži, loupeži, vandalismu i přírodním živlům, ale především také proti vaší vlastní nešikovnosti při samotném (amatérském) sportování, kdy například zlomíte lyži na sjezdovce nebo poškodíte kolo při pádu.

Vztahovat se přitom ale bude také na poškození či rozbití věcí během nakládání a vykládání do auta či jiného dopravního prostředku nebo při dopravní nehodě. Pojištění přitom lze využít jak pro vaši vlastní sportovní výbavu, tak pro věci vypůjčené či pronajaté. A platí to třeba i pro ty, které si půjčíte přímo během dovolené.

Lze k němu navíc sjednat praktické pojištění odpovědnosti, díky němuž se nemusíte obávat ani toho, že byste v případě, že během sportování způsobíte újmu někomu cizímu, museli škodu hradit ze svého.

Jak vám pojištění může zaplatit půjčení náhradního sportovního vybavení na dovolené?

Cestovní pojištění se sportovním připojištěním

Co ale dělat ve chvíli, kdy na dovolené přijdete o své sportovní vybavení, ale přitom jste právě za sportem vyrazili? Jak sportovat, když nemáte s čím nebo na čem? Ideální řešení v takovém případě nabídne připojištění sportovní výbavy, které lze sjednat třeba ke krátkodobému cestovnímu pojištění KOLUMBUS od Kooperativy.

Pojišťovna vám v takové situaci nahradí škodu na vašem sportovním vybavení, ale také vám může poskytnout úhradu částky za zapůjčení a nájem náhradního sportovního vybavení (a to až do výše 10 000 Kč), abyste se mohli svému oblíbenému sportu věnovat tak, jak jste původně zamýšleli. A pokud byste na zapůjčené sportovní výbavě způsobili nějakou škodu, nemusíte si s ní lámat hlavu: pojištění si s ní poradí.Navíc máte možnost nastavit si platnost pojištění přesně na konkrétní období, kdy budete na cestách.

Zdroj foto: Pixabay.com, ShutterStock