LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Jak vybrat šicí stroj?

Domácí šití na šicím stroji zažívá poslední dobou doslova boom. Jedná se o kreativního koníčka, díky němuž si nejen odpočineme, ale též si něco pěkného pro sebe nebo své blízké vyrobíme. Pokud uvažujete nad nákupem šicího stroje, zjistíte, že nabídka je vskutku obrovská. Jak se v ní orientovat?

Jak vybrat šicí stroj?

Vybírejte dle svých zkušeností

Jestli patříte mezi začátečníky, vystačíte si se základním modelem šicího stroje. Jednoduše si na něm osvojíte všechny dovednosti, zjistíte, kolik času šitím strávíte a jak složité modely a výrobky budete zhotovovat. Šicí stroje základní řady se velmi dobře ovládají, jsou vybaveny pouze několika praktickými funkcemi. Těmi jsou rovný, entlovací a elastický steh, možnost šití dvojjehlou, automatický navlékač nitě, automatické šití knoflíkové dírky, volné rameno pro šití nohavic a rukávů, regulace patky, funkce zapošití apod.

Jak vybrat šicí stroj?

Kde nakoupit?

Na prodej šicích strojů a dalšího příslušenství se specializuje Šicí centrum Haišman již od roku 1991. V nabídce tohoto prodejce naleznete šicí stroje ověřených značek, mezi něž patří Pfaff, Baby Lock, Bobbin, Juki atd. Šicí stroj si můžete u této firmy pořídit jak přes internetový obchod, tak v kamenné prodejně v Praze a Českých Budějovicích. Na prodejně vás v případě zájmu na vybraném šicím stroji zaškolí. Ke každému šicímu stroji prodejce poskytuje originální český návod.

Jak vybrat šicí stroj?

Když si chcete ušít něco na sebe

Pro šití oblečení, a to hlavně z pružných materiálů, jsou ideální overlocky neboli obnitkovací šicí stroje. Ty zvládají 3 funkce v jednom kroku. Sešijí dva kusy látky, šev rovnou začistí a nadbytečnou látku odříznou. Overlock je ve srovnání s běžným šicím strojem mnohem rychlejší, stehy na pružném materiálu po natažení nepopraskají. Na overlocku se nedoporučují šít silnější materiály, neboť není vybaven oproti klasickému šicímu stroji tak silným motorem.

Zdroj foto: Sici-stroje-overlocky.cz