LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Gorenje: Nechte páru pracovat za vás

Žehlení patří suverénně k jedněm z nejméně oblíbených domácích prací. Hodně může vyřešit dobrá sušička prádla, která prádlo šetrně otáčí a provzdušňuje. Běžné oblečení můžete hned nosit nebo jen uhladit rukou, poskládat a uložit do skříně. Přesto se bez žehličky neobejdeme a v domácnosti být musí. Nejprodávanější jsou klasické napařovací žehličky. Ale mnohem lepším pomocníkem je parní generátor. Žehlení bude o hodně rychlejší a snadnější, a klidně při něm můžete dokoukat i svůj oblíbený seriál.

Gorenje: Nechte páru pracovat za vás

Dnešní život je hodně hektický, ale zároveň chceme zažít i spoustu věcí. A tak se rozhodně hodí, když si můžeme každodenní život a úkoly, které přináší, zjednodušit. Pokud jde o žehlení, přichází ke slovu pára – a ještě lépe hodně páry. Vyplatí se proto klasickou žehličku vyměnit za její pokročilejší verzi – parní generátor.

Parní generátor se od napařovací žehličky liší už na první pohled: je o hodně robustnější, má vyšší výkon a mnohem větší nádobu na vodu. Tím pádem je schopný vytvořit podstatně víc páry, kterou uvolňuje na rozdíl od žehličky pod tlakem. Poradí si tak nejen s běžným oblečením, jako je bavlněné triko nebo mikina, ale i s tkaninami a textiliemi, které jsou postrachem všech, kdo si jednou zkusili třeba uvést do perfektní podoby vypraný lněný ubrus.

Gorenje: Nechte páru pracovat za vás

Například parní generátor Gorenje SGD2800WV má opravdu velkou nádržku s objemem 1,7 l, kam stačí nalít obyčejnou kohoutkovou vodu. Toto množství vody vytvoří dost páry pro několik hodin žehlení.

Pára se uvolňuje pod tlakem až 7 barů s maximálním parním rázem až 500 g páry za minutu. Dokonale hladká keramická plocha lehce klouže po látce; má 25 otvorů, jimiž pára prostupuje vlákny látky a spolu s teplem žehličky se postará o dokonalý výsledek. Distribuce páry je rovnoměrná a umožňuje péči o všechny typy tkanin včetně například husté džínoviny nebo choulostivého hedvábí a vlny,“ vysvětluje Jana Neuszerová, odbornice značky Gorenje.

Gorenje: Nechte páru pracovat za vás

Konkrétně tento spotřebič má automatické odvápňování sběrnou nádobku na vodní kámen, takže odpadá i starost o pracné čištění. Ať už na vás čeká malá nebo opravdu velká halda prádla k žehlení, v podstatě „SE TO“ udělá samo, jak jste si vždycky přáli. Možná, že vás žehlení nakonec začne bavit. Dostatečně dlouhý kabel vám umožní při žehlení klidně sledovat i oblíbený seriál.

Gorenje: Nechte páru pracovat za vás

Produktový tip: Parní generátor Gorenje SGD2800WV

Parní generátor Gorenje SGD2800WV má ergonomický design, takže bude žehlení i velké haldy prádla hračkou. Dokonale hladká keramická žehlicí plocha lehce klouže po látce, zatímco pára rázně prostupuje vlákny pod tlakem až 7 bar. Žehlit je možné i vertikálně, například oděv na ramínku nebo závěsy. Vyjímatelná nádržka na vodu má velký objem 1,7 l, což stačí na několik hodin žehlení. Má automatické čištění – vodní kámen se hromadí ve sběrné nádobce a spotřebič dá sám vědět, když je čas kámen „vysypat“. Stojí 3 499 Kč.

Více informací: cz.gorenje.com

Zdroj foto: Gorenje