LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Gorenje: Pusťte léto k sobě a rozpalte gril!

Grilování je něco jako odměna. Když se všude okolo začne linout vůně opečené zeleniny a masa, víme s jistotou: nastala ta nejlepší část roku.

Gorenje: Pusťte léto k sobě a rozpalte gril!

Že už máte chuť? Stačí koupit kvalitní zeleninu, u farmáře dobré maso, pro milovníky mořských dobrot třeba pár velkých krevet a rozehřát gril. Bohatě postačí výkonný kontaktní gril, který můžete klidně používat po celý rok uvnitř a v létě na terase nebo na balkoně.

Gorenje: Pusťte léto k sobě a rozpalte gril!

Oproti klasickému grilu na dřevěné uhlí nebo na plyn má elektrický kontaktní gril spoustu výhod. Především nabídne zdravější způsob přípravy pokrmů. Grilovat můžete bez tuku a uvolněná šťáva z masa nebo ryb se zachytává v nádobce, místo aby kapala do plamenů a vytvářela zdraví škodlivé sloučeniny a obtížný kouř.

Můžete také mnohem přesněji řídit teplotu. Ale pokud si chcete všechno ještě víc zjednodušit, jsou tu i chytré grily.

Gorenje: Pusťte léto k sobě a rozpalte gril!

„Například kontaktní gril Gorenje GCG2100S se sedmi přednastavenými automatickými programy dokáže během pěti vteřin odhadnout tloušťku masa, v úvahu bere i úhel mezi masem a grilem. Podle toho sám nastaví optimální dobu pečení, které probíhá rovnoměrně v celé ploše. Na konci vás upozorní akustický signál,“ vysvětluje Jana Neuszerová, odbornice značky Gorenje.

Vlastně „SE TO“ udělá tak nějak samo. Zdravě, bez připáleného nebo naopak nedopečeného pokrmu i bez zbytečného otevírání víka. Protože každé otevření znamená velkou ztrátu teploty, šťáva z masa vyteče a už to nikdy není ono.

A co když vás je hodně a máte spoustu dobrot? Kompaktní gril můžete rozevřít jako knihu a zdvojnásobit tak grilovací plochu. Vlastně si vytvoříte otevřený gril.

Další dobrá zpráva je, že si grilování můžete dopřát i tehdy, když nemáte velkou zahradu, venku prší nebo je jinak nevlídně. Díky kompaktním rozměrům si navíc můžete elektrický gril klidně vzít s sebou na chalupu nebo na cesty.

Gorenje: Pusťte léto k sobě a rozpalte gril!

Tip: Chytrý kontaktní gril Gorenje GCG2100S

Kontaktní gril s Gorenje GCG2100S se silným výkonem 2100 W, sedmi přednastavenými programy včetně rozmrazování bude skvělým pomocníkem na jakoukoliv grilovací párty. Dvě žebrované desky s nepřilnavým povrchem se postarají o dokonalou chuť masa, ryb i zeleniny, které budou připravené zdravě, bez zbytečného tuku, spálenin i kouře. Gril sám pozná tloušťku masa a podle toho nastaví optimální dobu pečení. Šťáva odtéká a zachytává se v odkapávací nádobce. Gril jde použít i v otevřené poloze – grilovací plocha se tak zdvojnásobí. Gumové nožičky zajišťují perfektní stabilitu. Po hostině pak gril snadno vyčistíte a kabel navinete do úložného prostoru, aby zbytečně nepřekážel. Stojí 2 099 Kč.

cz.gorenje.com

Zdroj foto: Gorenjde