LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Nejúspornější pračky Whirlpool Fresh Care+pro nadýchané prádlo

Whirlpool uvádí na trh inovované tiché pračky s inteligentní technologií 6. SMYSL a unikátní funkcí FreshCare+ pro svěží, nadýchané prádlo. Vedle celé řady špičkových technických a technologických řešení mají zásadně vyšší úspornost.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Whirlpool-FFD-9489-BV-EE-1024x573.jpg.

Řada modelů se řadí do absolutně nejúspornější energetické třídy A nebo dokonce ještě vyšší třídy A-20 %. Podle nezávislého kalkulátoru Youreko s nimi ušetříte za dobu, kdy vám budou věrně sloužit, tisíce korun. V prodeji jsou již modely s kapacitou 7, 8 a 9 kg, Na podzim pak přibydou ještě pračky s kapacitou 10 a 11 kg.

Nejúspornější pračky Whirlpool Fresh Care+pro nadýchané prádlo

Vůně čerstvě vypraného prádla má pro spoustu z nás zvláštní kouzlo. O tom, jestli bude skutečně čisté, hebké a voňavé však nerozhoduje jen chemie, ale také vaše pračka a pokročilé technologie, které řídí veškeré procesy. K naprosté špičce na trhu patří tiché pračky Whirlpool s inteligentní technologií 6. SMYSL, které vám zpříjemní hektický život i díky unikátní funkcí FreshCare+. Hodí se, když víte, že na vás bude muset vyprané prádlo v bubnu počkat, protože chcete třeba dokoukat film nebo si během praní půjdete zaběhat.

Nejúspornější pračky Whirlpool Fresh Care+pro nadýchané prádlo

Jak funguje funkce FreshCare+ a pro koho se hodí?

Funkce FreshCare+ provzdušňuje vyprané prádlo pomocí jemné páry při oboustranné rotaci bubnu v pravidelných intervalech. Pára prochází vlákny, načechrává je a narovnává, takže až prádlo z pračky vyjmete, bude svěží, měkké a bez záhybů. Funkci FreshCare+ můžete aktivovat na začátku praní nebo kdykoliv v jeho průběhu, když potřebujete změnit plán. A také ji můžete kdykoliv zrušit.

Nejúspornější pračky Whirlpool Fresh Care+pro nadýchané prádlo

Technologie 6. SMYSL optimalizuje procesy a šetří zdroje

Velkým pomocníkem je i inteligentní technologie 6. SMYSL. Rozpozná pomocí senzorů a speciálních algoritmů množství vloženého prádla i typ tkaniny. Následně sama optimalizuje prací cyklus a přitom šetří čas, vodu i energii, a tedy i vaši peněženku.

Nejúspornější pračky Whirlpool Fresh Care+pro nadýchané prádlo

Spočítejte si svoji úsporu s nezávislým kalkulátorem Youreko

Až budete vybírat novou pračku, určitě využijte nástroj Youreko, což je denně aktualizovaný nezávislý kalkulátor spotřeby energie, resp. úspor. Budete porovnávat nejen pořizovací cenu, ale i náklady na provoz, resp. úsporu energie. Často je totiž levnější spotřebič energeticky náročnější a za praní v řádu let byste zaplatili zbytečně víc peněz.

Youreko vám ukáže, kolik konkrétní pračka, kterou si právě prohlížíte na webu www.whirlpool.cz, ušetří peněz oproti nejméně úsporné srovnatelné pračce – včetně všech konkurenčních, které se aktuálně prodávají. V úvahu přitom bere předpokládanou životnost a aktuální průměrný tarif z oficiálních nezávislých zdrojů.

Kalkulátor Youreko je ale navíc také interaktivní. Vy sami si můžete zadat svůj skutečný tarif, očekávanou dobu používání spotřebiče i frekvenci praní u vás doma. Budete tak mít ještě přesnější představu o tom, kolik můžete se spotřebičem ušetřit při vašem způsobu života.

Dlužno ještě dodat, že kalkulátor Youreko už funguje na stránkách www.whirlpool.cz nejen pro pračky, ale také sušičky, pračko-sušičky, chladničky, mrazničky a myčky. Výrobky automaticky řadí do pěti pásem s vypovídajícím označením: Nejlepší výrobek, Zlato, Stříbro, Bronz a Vyplatí se.

Nejúspornější pračky Whirlpool Fresh Care+pro nadýchané prádlo

Srovnává srovnatelné

Všechny úspory, hodnocení a srovnání jsou založeny na podobných produktech, což je obecně velikost nebo kapacita spotřebiče. Abychom uvedli konkrétní příklad: pračka Whirlpool FFB 8489 BV CS s kapacitou 8 kg prádla má zlatou medaili za úsporu energie. Má technologii 6.SMYSL, funkci FreshCare+, je extra tichá a patří do nejúspornější třídy A-20 %. Při praní 5.5 krát týdně vám za 11 let očekávané životnosti ušetří parádních 13 998 Kč oproti nejhorší 8kg pračce na trhu, počítáno při průměrném tarifu 7,93 Kč/kWh (k datu 8.7.2024). Pokud perete méně často, počítáte s delší dobou životnosti nebo máte jiný tarif, můžete si přímo na stránkách www.whirlpool.cz snadno náklady provozu i úspory upřesnit.

Nejúspornější pračky Whirlpool FreshCare+

Whirlpool FFB 8489 BV CSWhirlpool FFD 9489 BV EE
Kapacita 8 kg 6. SMYSL, FreshCare+ pro osvěžování vypraného prádla, SteamRefresh pro osvěžení suchého prádla Patří k nejúspornějším na trhu – energetická třída A-20 % Inovovaný invertorový motor pro tichý, účinný a spolehlivý chod Zlatá za úsporu podle nezávislého kalkulátoru Youreko – ušetříte 13 998 KčKapacita 9 kg 6. SMYSL, FreshCare+ pro osvěžování vypraného prádla, SteamRefresh pro osvěžení suchého prádla a SteamHygiene pro sanitaci prádla bez chemie Patří k nejúspornějším na trhu – energetická třída A-20 % Inovovaný invertorový motor pro tichý, účinný a spolehlivý chod Zlatá za úsporu podle nezávislého kalkulátoru Youreko – ušetříte 9 744 Kč
Doporučená cena 11 990 Kč.Doporučená cena 13 490 Kč.

www.whirlpool.cz

Zdroj foto: WHIRLPOOL