LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Gorenje: Svačinky plné nápadů

Připravit chutné a vtipné svačiny je skvělý způsob, jak potomky přimět pravidelně jíst. Když popustíte uzdu své kreativitě, bude je to bavit a snědí nejen to, co samy chtějí, ale i to, co je zdravé. Stačí toustový chléb, pár dalších ingrediencí, co zrovna najdete v lednici a špetka fantazie.

Gorenje: Svačinky plné nápadů

Zvířecí obličeje

Opečte tousty v toustovači, namažte je krémovým tvarohovým sýrem a vytvořte zvířecí obličeje pomocí sýra, zeleniny a uzenin. Začněte třeba kočkou – je snadnější, než si myslíte: oči uděláte z plátků okurky a oliv, nos z kousku mrkve a fousky z pažitky. Uši mohou být z plátků sýra nebo šunky. A medvěd? Namažte opečený toust oříškovým máslem, oči i nos udělejte z plátků banánu a čokoládových kousků.

Gorenje: Svačinky plné nápadů

Mini pizzy

Toustový chléb snadno proměníte na mini pizzy. Z toustů vykrojte co největší kolečko, namažte je hotovou rajčatovou omáčkou, posypte strouhaným sýrem a přidejte oblíbené přísady: šunku, salám, papriku, olivy. Zapečte v kontaktním grilu s nastavitelnou výškou grilovacích desek, dokud se sýr neroztaví. A pak už jen šup na talíř nebo do svačinové krabičky.

Gorenje: Svačinky plné nápadů

Toustové rolky

Teď se dostáváme na vyšší úroveň. Ořízněte kůrky z toustů, vyválejte je na tenko válečkem, potřete ajvarem a přidejte zeleninu, šunku nebo jinou dobrotu. Když budete chtít zkusit sladkou variaci, potřete rolky domácí marmeládou a poklaďte ovocem. Poté rolky srolujte a zapečte je v kontaktní grilu, aby lehce zkaramelizovaly a byly křupavé.

Výlet do Itálie

Krajíčky toustového chleba poklaďte plátky rajčat a mozzarelly, přidejte několik lístků bazalky a lehce zakápněte balsamikovým octem. Přikryjte druhým plátkem chleba a grilujte v kontaktním grilu, dokud se sýr nerozpustí a chléb nebude krásně křupavý.

K tomu, abyste přidali trochu zábavy a novou chuťovou vrstvu do každodenního jídelníčku, se vám vyplatí i dobří spojenci. Hlavně topinkovač a skladný kontaktní gril s nastavitelnou výškou horní desky.

Novinky

Rodinný topinkovač Gorenje T2300CLIN

Parádní novinkou s dotekem nostalgie je topinkovač Gorenje T2300CLIN se sedmi úrovněmi opečení přesně podle vašeho gusta a analogovým ukazatelem. Dokáže upéct až čtyři krajíčky toustu nebo chleba najednou, a tak vás nezaskočí ani všední ráno, které bývá s dětmi často hektické. Zvládne rozmrazit a rozpéct i housky, rohlíky, bagely nebo muffiny. Když si nejste jisti, jak je opékání daleko, snadno vše zkontrolujete pomocí praktického zdvihového mechanismu. Drobečky se zachytávají na výsuvném tácku, aby se nepřepalovaly, a tak v kuchyni ucítíte jen vůni čerstvého pečiva. Toustovač s výkonem až 1150 W stojí 1 799 Kč.

Gorenje: Svačinky plné nápadů

Kontaktní gril

Všechny chutě dokáže uspokojit kontaktní gril Gorenje KR1800SDP s rychlým ohřevem a se čtyřmi stupni pečení. Rovnoměrně rozdělené teplo a přímý kontakt se spodní a horní topnou deskou se hodí pro přípravu grilovaných nebo zapečených pokrmů. Vyvýšená horní deska se bude hodit pro přípravu otevřených sendvičů nebo gratinovaných pokrmů. Gril můžete také zcela otevřít a získat tak dvojnásobnou plochu na pečení. Nepřilnavé vyjímatelné desky jsou z jedné strany mřížkované, z druhé hladké pro přípravu volských ok a podobně. Gril s výkonem 1800 W stojí 1999 Kč.

Více informací: cz.gorenje.com

Zdroj foto: GORENJE