LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Jak vybírat skladový systém – nezapomeňte na čtečky!

Správný skladový systém může být klíčový pro úspěšné fungování Vašeho podnikání. Existuje mnoho faktorů, které je třeba zvážit, při výběru správného systému pro vaše potřeby. Jedním z nejdůležitějších faktorů je přenos fyzického stavu skladu do systému, pomocí čteček.

Jak vybírat skladový systém - nezapomeňte na čtečky!

Čtečky kódů jsou dnes základem mnoha moderních skladových systémů. Čtečky jako takové netřeba představovat, v dnešní době se s nimi setkáváme u samoobslužných pokladen nebo v našem telefonu (načtení QR kódu). Ve skladových systémech pak kódy slouží jako unikátní identifikátory pro položky ve skladu a mohou obsahovat různé informace, jako je název položky, umístění v regálu, počet kusů a další.

Rozhodněte se, jaký typ čteček budete potřebovat a zda se budou pohybovat v rámci jednoho skladu nebo je bude třeba přenášet mezi sklady. I ve firmě mohou jako čtečky stačit chytré telefony, které navíc poskytují další funkcionality v jednom zařízení. Při výběru skladového systému se zaměřte na to, zda systém podporuje čtečky kódů a pokud již máte čtečky vybrané je potřeba aby systém uměl pracovat s jejich konkrétním rozhraním. 

Další faktory, které je třeba zvážit, jsou například integrace s vaším ERP systémem, schopnost sledovat pohyb položek ve skladu v reálném čase, možnost plánování objednávek a zásob, reporty a další. Nezapomeňte také zvážit velikost vašeho skladu a typ položek, které ukládáte. Vyberte skladový systém, který bude plně odpovídat vašim konkrétním potřebám. Mnoho skladových systému lze vyzkoušet zdarma, ale dejte velký pozor, který si opravu vyberete. 

Jak vybírat skladový systém - nezapomeňte na čtečky!

Změna skladového systému může být i velmi náročná. Zajímejte se, jak je náročné v systému některé věci dělat. Například přidání políčka, vytvoření nové entity, různé změny a pod. To vše ovlivňuje pak následně práci v systému a hlavně cenu,kterou za něj zaplatíte. Vždy také přemýšlejte, že pokud následné úpravy budou náročné, tak budou také za velké peníze a pokud chcete růst, tak by se Vám pak takový výběr nemusel vyplatit. 

Čtečka musí být upravitelná na míru Vaším potřebám, protože každý sklad má svá specifika. Jakožto i produkty. Můžete se podívat na skladový systém na míru, kde se právě taková aplikace pro systém Zebra vyvíjel. 

Dejte před každým rozhodnutím pozor na více věcí a nezapomeňte, že takový výběr neděláte každý týden. 

Zdroj foto: autocrm.cz