LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Komfortní oblečení pro každý den: Poznejte vlastnosti lnu a viskózy

Ať už rádi doma šijete, nebo jen hledáte inspiraci, čím rozšířit svůj šatník, pomůže vám seznámit se s kvalitními materiály. Pokud je pro vás komfort nejdůležitějším faktorem, pak se nabízí len a viskóza.

Komfortní oblečení pro každý den: Poznejte vlastnosti lnu a viskózy

Každodenní nošení

Móda pro každodenní nošení by měla být především pohodlná a spolehlivá. Len je jedním z nejodolnějších materiálů, navíc je velmi příjemný na dotyk. S každým vypráním se stává ještě měkčím. Vyniká svou typickou mačkavostí, která sice není pro každého, ale spolehlivě vám dodá styl. Je jako stvořený pro ležérnější příležitosti, zamilujete si ho zejména v létě. Je totiž prodyšný, odvádí vlhkost a teplo a budete se v něm cítit skvěle za jakéhokoli počasí.

Komfortní oblečení pro každý den: Poznejte vlastnosti lnu a viskózy

Jemný dotek

Pokud hledáte něco elegantnějšího a jemnějšího, pak se nabízí viskóza metráž. Z té si můžete ušít v podstatě cokoli, skvěle se hodí pro letní kousky. Má nádech luxusu, na výběr máte z různých barev ale i vzorů. Díky tomu si můžete vybrat to, v čem zazáříte. Viskóza je něco úplně jiného než len, ale přesto je spojují skvělé vlastnosti jako je pohodlí, stylovost a odolnost. Zajímavé je i spojení lnu a viskózy v jedné látce – výsledkem je materiál jako stvořený pro šití pohodlných a odolných kousků.

Komfortní oblečení pro každý den: Poznejte vlastnosti lnu a viskózy

Univerzální využití

Výhodou je, že len i viskóza se využívají nejen v oděvním průmyslu. Běžně se tyto látky používají i pro výrobu bytového textilu, zejména len vzhledem k jeho odolnosti. Len metráž se s oblibou využívá pro šití ubrusů, povlečení a dalších textilií. Ať už se rozhodnete využít ho k čemukoli, jistě oceníte, že jde o přírodní materiál – je šetrný k životnímu prostředí. Stejně tak i viskóza je považována za udržitelný materiál. Není sice zcela přírodní, ale vyrábí se z přírodní celulózy, proto je také biologicky rozložitelná.

Len i viskóza patří mezi naprostou klasiku v oděvním průmyslu. I mezi domácími švadlenkami jsou velmi oblíbené.

Zdroj foto: Pixabay.com