LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Prádlo jako usušené venku. V nových sušičkách Gorenje WaveActive

Že je venku sychravo a prádlo pořádně neschne? Když vsadíte na některou z nových sušiček Gorenje WaveActive s patentovanou technologií NatureDry, všechno se změní. NatureDry napodobuje přirozené sušení prádla na čerstvém vzduchu bez rizika poškození vláken a sraženého oblečení. Díky přídatnému senzoru šetrně usuší i prádlo, které běžně do sušičky nesmí. To vše rychle a úsporně.

Prádlo jako usušené venku.V nových sušičkách Gorenje WaveActive

Inspirováno přírodou pro delší život oblečení

Nové sušičky Gorenje WaveActive s tepelným čerpadlem využívají patentovanou technologií NatureDry, inspirovanou sušením prádla při přirozených podmínkách. Díky této unikátní technologii je teplota vzduchu při sušení jen 40 °C a méně. To je o celých 10 stupňů méně, než jaká je teplota vzduchu u běžných sušiček s tepelným čerpadlem v EU – ty suší vzduchem o průměrné teplotě 50-55 °C.

S technologií NatureDry se prádlo suší za šetrnějších podmínek. Lépe si zachovává původní tvar, tkaniny se méně opotřebovávají a textilní vlákna nemění své vlastnosti. Riziko sražení je oproti běžné sušičce s tepelným čerpadlem nižší o celých 50 %.

Senzorová technologie ohlídá, aby se prádlo nepřesušilo a sušení skončilo přesně tehdy, když bude prádlo podle vaší volby připravené k uložení do skříně nebo pro žehlení. Přídatný senzor se navíc postará, aby sušení probíhalo ideálně i tehdy, když sušičce svěříte jemné prádlo, kašmírový svetřík nebo košile.

Usušeno už za 89 minut

Jste v neustálém spěchu a nemáte na nic čas? Přesně pro vás je určený rychlý program, který zvládne usušit k okamžitému použití poloviční náplň za svižných 89 minut. V kombinaci s rychlým programem praní Fast 32’, jímž jsou vybaveny nové pračky Gorenje WaveActive, umožňuje vyprat a usušit prádlo za méně než dvě hodiny.

Prádlo jako usušené venku.V nových sušičkách Gorenje WaveActive

Praktické je i dodatečné ošetření párou SteamTech pro prádlo bez záhybů nebo SteamRefresh pro osvěžení suchého prádla párou. V rodinách s malými dětmi přijde vhod i speciální funkce ExtraHygiene, která eliminuje až 99,9 % bakterií a alergenů. Nebo program pro sušení plyšových hraček.

A tam, kde se žije sportem, se uplatní program, jenž umožní díky zmíněnému přídavnému senzoru i šetrné sušení prádla a sportovních dresů z funkčních a high-tech tkanin. Nebo tenisek.

Prádlo jako usušené venku.V nových sušičkách Gorenje WaveActive

I plný buben prádla bude dokonale suchý. A bez zamotaných prostěradel.

I když využijete kapacitu sušičky naplno a budete sušit opravdu hodně prádla, bude nadýchané, měkké a s minimem záhybů. O to se zaslouží patentovaný systém TwinAir s obousměrným foukáním vzduchu, unikátní buben WaveActive s vlnovitou strukturou a také speciální funkce AntiCrease. Praktický je i program pro ložní prádlo, který využívá speciální algoritmus a je navržen tak, aby bránil zamotání velkých textilií do sebe. Už nikdy nebudete muset rozplétat zauzlovaná prostěradla.

Méně hluku, snadná obsluha

Nové sušičky pohání nejnovější typ účinného, úsporného a tichého motoru PowerDrive; hluk pohlcují i speciálně upravené boční stěny. Hladká dvířka s tichým chodem se dají plně otevřít až o 180 stupňů, takže se k prádlu pohodlně dostanete; přehled vám usnadní i vnitřní osvětlení bubnu.

Pomocí hadice AutoDrain je možné sušičku napojit na vodovodní systém – odpadne tak nutnost vyprazdňovat nádobu na kondenzát. Ani čištění filtrů není žádná věda – filtry jsou dobře přístupné a žmolky stačí sebrat nebo vysát.

Nejvybavenější modely integrovanou wifi a jdou nově ovládat i hlasem, a samozřejmě také na dálku přes aplikaci ConnectLife, která navíc umožňuje synchronizovat sušicí program s konkrétním programem pračky Gorenje WaveActive s wifi, aby bylo praní a sušení co nejhladší. Nové sušičky jsou mimořádně úsporné – patří do třídy A+++.

Horká novinka: sušička Gorenje DAP93SWI

Nová sušička prádla Gorenje DAP93SWI s tepelným čerpadlem a s kapacitou až 9 kg prádla se inspirovala v přírodě – patentovaná technologie NatureDry napodobuje procesy, které provázejí přirozené sušení prádla na čerstvém vzduchu při teplotě do 40 °C. Oblečení se suší za šetrnějších podmínek, lépe si zachovává původní tvar, tkaniny se méně opotřebovávají a textilní vlákna nemění své vlastnosti. Novinka navíc zvládne díky přídavnému senzoru usušit i jemné prádlo a sportovní oblečení. Mezi řadou programů nechybí velmi rychlý 89minutový, dodatečné ošetření párou SteamTech pro prádlo bez záhybů nebo možnost během chvilky osvěžit suché prádlo. Sušička využívá patentovaný systém TwinAir s obousměrným foukáním vzduchu, má buben WaveActive s unikátní vlnovitou strukturou a speciální funkci AntiCrease – to vše zaručuje šetrnou péči a brání zmačkání prádla. Zajímavý je i program pro ložní prádlo se speciálním algoritmem proti zamotání velkých kusů prádla. Tichá sušička s vnitřním osvětlením v úsporné třídě A+++ stojí 18 990 Kč.

Více informací: cz.gorenje.com

Zdroj foto: MORA