LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Největší festival zážitkového saunování probíhá v Aquapalace Praha až do 20. září

Vyrazte na mezinárodní festival saunování do Aquapalace Praha v Čestlicích. Osmý ročník Saunafestu, který se koná od 17. do 20. září v největším Saunovém světě v Česku, v němž se sejdou odborníci a saunoví mistři z několika zemí, aby před zraky návštěvníků předvedli saunové ceremoniály světové úrovně. Akce nabídne i bohatý doprovodný program, jehož součástí bude saunování v cedrovém sudu, metličkové procedury i představení Peelingového baru. Tváří letošního Saunafestu bude moderátorka Gábina Partyšová.

Saunafest je největší akcí svého druhu v Česku i v Evropě. Těší se velkému zájmu odborné i laické veřejnosti. A protože Aquapalace Praha disponuje největším Saunovým světem, koná se právě zde již 5. rokem. Návštěvníkům nabídneme to nejzajímavější ze saunových ceremoniálů i netradiční prostory k prohřívání. Naopak Sauna Masterům dokážeme poskytnout ty nejlepší podmínky pro jejich vystoupení,“uvádí generální manažerka Aquapalace Praha Vladana Horáková a doplňuje: „Hlavním lákadlem jsou především celodenní programy nabité divadelními ceremoniály, ale letos chceme vyzdvihnout i netradiční místa k saunování. Návštěvníci se mohou prohřát například v cedrovém sudu nebo maringotce. V doprovodném programu ukážeme i další wellness trendy – Peelingový bar a kouřové rituály.“.

Mistři z Česka i zahraničí

V Aquapalace Praha vystoupí 20 českých saunérů, 5 saunových týmů i řada zahraničních hostů. „Poprvé na Saunafest přijíždí například polský mistr světa Łukasz Dużniewski nebo Robert Heinevetter ze Švýcarska. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou možnost potkat se se světovými špičkami v oboru,“ prozrazuje k programu Saunový mág Pavel Hofrichter, předseda České asociace saunérů.

Součástí Saunafestu je Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech, kdy se mezi sebou utkají saunoví mistři z celé republiky. První den se představí jednotlivci, kteří návštěvníkům ve 45 minutových intervalech předvedou to nejlepší, co saunové umění v současnosti nabízí. Ti nejlepší se utkají v sobotním finále. Kategorie týmů startuje v sobotu, vyhlášení vítězů proběhne v neděli.

Saunování v sudu, kouřové rituály i metličkování

Mistrovská vystoupení doplní doprovodný program, který přináší celou řadu zajímavých a netradičních saunových zážitků. Návštěvníci se budou moci vyhřát například v cedrové sudové sauně, saunové maringotce i několika saunových stanech. Již tradiční účastníci jsou pak mistři metličkování z Litvy, kteří poskytnou hromadné i individuální procedury. Mystickou atmosféru pak nastíní japonský vonný rituál KODO. Vůně složená z dřevin různých koutů světa účastníky rituálu doslova přenese do jiného časoprostoru. Relax a netradiční zážitek nabídne i český unikát – Peelingový bar Aquapalace Praha. Návštěvníci si mohou vytvořit vlastní saunový peeling s výběrem ingrediencí dle svých preferencí.

Saunování je zdravé

Cílem festivalu je upozornit na potřebu pravidelného saunování jako součásti zdravého životního stylu. Napomáhá k lepší obranyschopnosti organismu i posílení imunitního systému. Je prevencí proti nachlazení a onemocněním, zejména pak respiračním i virovým nebo bakteriálním infekcím.

Saunafest v rámci akce představí také novinky v programu Saunového světa Aquapalace Praha např. speciální japonskou relaxační zónu, ve které budou probíhat tradiční kouřové rituály.

Ceny vstupného na Saunafest 2020:

4 dny – 3990 Kč

3 dny – 3590 Kč

2 dny – 2490 Kč

1 den – 1490 Kč

Přesnou podobu programu a vstupenky jsou k dispozici na webových stránkách www.aquapalace.cz. Organizátorem Saunafestu je Česká asociace saunérů ve spolupráci s Aquapalace Praha.

Více informací o Aquapalace Praha:

Vodní svět o rozloze 9 150 m2 je největším zábavně relaxačním areálem ve střední Evropě. Je tvořen třemi paláci Vodního světa, Saunovým světem, Fitness, SPA a Wellness, v nichž si na své přijde opravdu každý. Rozsáhlý Saunový svět tvoří komplex čtrnácti druhů saun a prohříváren. Dělí se na finské sauny, římské lázně a venkovní sauny. Pod jednou střechou se nachází i luxusní SPA & Wellness určené pro milovníky odpočinku, pravidelných masáží či obličejových procedur a moderní plně klimatizované dvoupodlažní Fitness, které disponuje rozsáhlou kardiozónou s řadou nejnovějších kardiotrenažerů i širokým spektrem skupinových lekcí.

Více informací naleznete na www.aquapalace.cz.