LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

S bohatou zásobou asijských potravin si přeneste kousek Asie i k sobě domů

Pokrmy asijské kuchyně patří k těm nejvíce provoněným a lehkým, které kdy můžete ochutnat. Po návštěvě Thajska, Japonska nebo Indie a ochutnání jejich tradiční kuchyně si chuť jejich pokrmů budete chtít stále dokola vychutnávat i po příjezdu domů. Vneste do svého domova typické asijské potraviny a obohaťte své kulinářské umění!

Proč je asijská kuchyně tolik oblíbená?

Asijská kuchyně je napříč celým světem velmi oblíbená, a to nejspíše kvůli značné odlišnosti od ostatních kuchyní světa. Asijské pokrmy jsou většinou ovlivněny různými tradicemi či podnebím a v pestrém výběru asijských potravin nalezneme spoustu neobvyklostí. V asijských pokrmech tak hraje často roli koriandr, chilli papričky, kardamon, badyán, skořice nebo zázvor. Dalším specifickým znakem gastronomie v Asii je čerstvost a lokálnost. Připravte si doma chutný asijský pokrm a budete překvapeni rychlostí a jednoduchostí přípravy. Za pomocí pár surovin a jedné WOK pánve tak můžete vykouzlit skvostný pokrm během pár minut!

Je libo pikantní Thajsko nebo provoněná Indie na vašem talíři?

S asijskou kuchyní bývá nejvíce spojována rýže a nudle na kterých staví své pokrmy nejen thajská kuchyně. Ve spojitosti s touto zemí si doma můžete připravit tradiční Pad thai. Za tímto pokrmem se skrývají smažené nudle ve spojení s masem, krevetami nebo zeleninou. Tuto kuchyni si oblíbíte především pokud máte rádi více kořeněná jídla, jelikož typickou součástí této kuchyně bývají pikantní omáčky. Indické pokrmy jsou oblíbené mezi vegetariány a očekávat od nich můžete široké spektrum využití koření. Chuť indického jídla si zamilujete v případě, že milujete kari a jeho pestré využití. Kari pasty a nespočet dalších asijských potravin k vykouzlení vašeho vysněného pokrmu naleznete na webu společnosti F.W.Tandoori s.r.o.

Zdroj foto: Fwtandoori.cz, Pixabay.com