LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Práce v advokátní kanceláři – jak se oblékat?

Práce v advokátní kanceláři je bezpochyby náročná. Při jednání s ostatními lidmi musíte mít potřebné znalosti a důvtip. Nezbytné jsou samozřejmě také pevné nervy a bezchybný vzhled. Proto se vyplatí pečlivě zvážit výběr správného oblečení do práce. Jak se obléknout, abyste vypadali důstojně a zároveň neohrozili své pohodlí?

Práce v advokátní kanceláři - jak se oblékat?

Zvolte minimalistickou eleganci

Práce v advokátní kanceláři vůbec neznamená, že se nemůžete oblékat módně. Musíte však vědět, které trendy se vyplatí sledovat a které byste si měli vybrat. Především dbejte na minimalismus. Pokud chcete vypadat elegantně, odpusťte si křiklavé ozdoby. Ozdobné kamínky, cvočky, reflexní vložky nebo potisky nejsou dobrým nápadem. Vybírejte si oblečení, která zaujmou svou jednoduchostí, protože právě ty mají velký elegantní šarm. Takové stylizace je třeba doplnit pěknými polobotkami. Prohlédnout si je můžete na https://wojas.cz/obuv-zeny-polobotky. Velmi důležité je, abyste si vybrali modely, které nejsou příliš vyzývavé, ale neměli byste volit sportovní střihy. Nejlépe se hodí polobotky, lodičky a pro brzké jarní ochlazení – kotníkové boty. Ujistěte se, že Vaše obuv nemá příliš vysoký podpatek. Pokud budete v práci trávit alespoň několik hodin, pravděpodobně nebudete mít možnost sundat si obuv, byť jen na chvíli. Z tohoto důvodu byste měli vsadit na modely, ve kterých se Vaše nohy neunaví a které příliš netlačí na páteř. Na konci náročného dne tak nebudete vyčerpaní a zároveň budete mít jistotu, že vypadáte přiměřeně situaci. 

Klasické barvy

K elegantním oděvům patří ty v tlumených klasických odstínech. Základem každé stylizace může být bílá a černá barva. Pokud však chcete svůj šatník oživit, můžete sáhnout po oblečení v odstínech béžové, hnědé, šedé nebo tmavě modré. Nezapomeňte je však obratně kombinovat. To znamená, že byste v jedné stylizaci neměli kombinovat mnoho různých odstínů. Nejlepší je zvolit jednu dominantní a jednu doplňkovou barvu. Můžete si například vybrat sako a kalhoty ve stejném béžovém odstínu a sladit je s černou košilí. Bílé sako můžete nosit také k černým kalhotám a topu v této barvě. Díky hře s barvami můžete používat stejné oblečení v mnoha různých outfitech, takže můžete být každý den oblečeni jinak.

Práce v advokátní kanceláři - jak se oblékat?

Zaměřte se na kvalitu

Při výběru elegantního šatníku je velmi důležitá kvalita oblečení a obuvi. V tomto případě je rozhodně lepší nešetřit a dát přednost kvalitě před kvantitou. Vysoce kvalitní látky jsou odolnější a mají lepší vlastnosti než levné náhražky. Své oblíbené oblečení budete moci používat déle, takže nebudete muset v krátké době doplňovat šatník. Zvláštní pozornost byste měli věnovat výběru správné obuvi, která bude dobře vypadat a zároveň nebude mít negativní dopad na Vaše nohy.

Zdroj foto: Wojas.cz, Pexels.com