LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Stropní chlazení zdokonalí pracovní prostředí

Teplota hraje velkou roli v produktivitě zaměstnanců. Že je zima nepřípustná, je jasné každému zaměstnavateli. Ne všichni ale řeší letní vedra. Potit se v práci opravdu není příjemné a chlazení velkých průmyslových hal či továren nemusí vyjít až tak draze. Jednou z variant je například stropní chlazení.

Stropní chlazení zdokonalí pracovní prostředí

Systém chlazení by měl být samozřejmě ekonomický, pokud jde o provoz, ale také tichý. Nikdo nechce celý den poslouchat hučení klimatizace. Přesně takové je stropní chlazení, respektive vyztužené potrubní rošty. Hodí se ovšem nejen do výrobních hal, ale také do kanceláří, zasedacích místností či obchodních prodejen.

Stropní chlazení zdokonalí pracovní prostředí

Komplexní systém vytápění a chlazení

Plošný systém Aquatherm od Aeroflexu dokáže zajistit příjemné klima celoročně. Chlazení a vytápění probíhá okamžitě dle potřeby, přepínání z vytápění na chlazení je automatické. Systém navíc nemá negativní vliv na proudění vzduchu v místnosti či hale. Nezpůsobuje hluk ani prašnost, během vytápění či chlazení dokáže rovnoměrně rozložit teplotu, šetří energií a dá se kromě stropů namontovat i do podlahy nebo na stěny. Díky vysoké míře prefabrikace je instalace snadná.

Jak to funguje?

Využívá se faktu, že povrchová teplota je vyšší nebo nižší než pokojová teplota, systém využívá princip výměny teploty. Maximálních výsledků samozřejmě dosáhnete, pokud zkombinujete stropní, podlahové vytápění/chlazení, a ještě stěnové. Tohle řešení výrazně překonává klasické radiátory, navíc neubírá prostor.

Stropní chlazení zdokonalí pracovní prostředí

Jak vypadá instalace stropního chlazení?

Aquatherm black systém má velmi malé rozměry, a tak se dá instalovat buď pod omítkou, nebo jako montovaný prvek. Stavební výška je pouze 24,5 mm. Je možné je instalovat na kovové kazetové prvky, sádrovláknité i sádrokartonové desky. Každý z těchto materiálů je udrží, protože hmotnost je pouze 2,5 kg/m2. Stropní panely se po instalaci pokrývají ještě 30mm tlustou skelnou vatou.

Zdroj foto: Aeroflex.cz