LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Olivový olej Casas de Hualdo: prémiový španělský olej s mnoha zdravotními benefity

Olivový olej je známý jako jeden z nejzdravějších druhů rostlinných olejů, které můžeme používat v naší stravě. Olivový olej obsahuje vysoké množství mononenasycených mastných kyselin, které mají příznivý vliv na hladinu cholesterolu a prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Olivový olej také obsahuje antioxidanty, vitamíny a minerály, které chrání buňky před volnými radikály a podporují imunitní systém.

Olivový olej Casas de Hualdo: prémiový španělský olej s mnoha zdravotními benefity

Jedním z nejkvalitnějších a nejchutnějších olivových olejů na trhu je olivový olej Casas de Hualdo, který pochází z farmy v blízkosti historického města Toledo ve Španělsku. Tento olivový olej je vyráběn z čtyř odrůd oliv: Arbequina, Picual, Cornicabra a Manzanilla. Každá odrůda má svou specifickou chuť a aroma, které se liší od jemné a ovocné po silnou a pikantní.

Olivový olej Casas de Hualdo je produkován s respektem k životnímu prostředí a s využitím nejmodernějších technologií. Olivy jsou sklízeny na začátku zralosti v říjnu, kdy mají nejvyšší obsah zdraví prospěšných látek. Olivy jsou pak lisovány za studena v moderním mlýnu během několika hodin od sklizně, aby se zachovala jejich čerstvost a kvalita. Olivový olej je pak skladován v nerezových nádobách pod inertním plynem, aby se zabránilo oxidaci.

Olivový olej Casas de Hualdo je oceněn na mnoha prestižních soutěžích a degustačních panelech po celém světě. Je považován za jeden z nejlepších olivových olejů Španělska a patří mezi světovou špičku. Olivový olej Casas de Hualdo je ideální pro použití v kuchyni i jako doplněk stravy. Můžete ho použít pro přípravu salátů, ryb, masa, zeleniny, těstovin, rizota nebo pizzy. Můžete ho také konzumovat samotný jako elixír zdraví.

Olivový olej Casas de Hualdo: prémiový španělský olej s mnoha zdravotními benefity

Olivový olej Casas de Hualdo má mnoho zdravotních benefitů díky svému bohatému složení. Mezi tyto benefity patří:

Snížení hladiny LDL

cholesterolu

(špatného cholesterolu) a zvýšení hladiny HDL cholesterolu (dobrého cholesterolu), což snižuje riziko srdečních infarktů a mozkových příhod.

Zlepšení funkce cév a snížení krevního tlaku, což přispívá k prevenci aterosklerózy (zúžení a ztvrdnutí tepen).

Zvýšení hladiny glutationu, který je silným antioxidantem a detoxikačním enzymem, který chrání buňky před poškozením způsobeným volnými radikály a toxiny.

Zlepšení funkce imunitního systému a snížení zánětu, což má pozitivní vliv na prevenci a léčbu různých infekcí, alergií, autoimunitních onemocnění a rakoviny.

Zlepšení funkce mozku a paměti, což má příznivý vliv na prevenci a léčbu neurodegenerativních onemocnění jako je Alzheimerova choroba nebo Parkinsonova choroba.

Zlepšení stavu kůže, vlasů a nehtů, což má kosmetický i zdravotní efekt. Olivový olej hydratuje a vyživuje pokožku, chrání ji před stárnutím a poškozením slunečním zářením. Olivový olej také posiluje vlasy a nehty a podporuje jejich růst.

Olivový olej Casas de Hualdo je tedy nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše zdraví. Je to skvělý doplněk naší stravy i našeho životního stylu. Pokud chcete vyzkoušet tento prémiový španělský olivový olej, můžete ho objednat na internetových stránkách Olivum.cz, kde najdete také další informace o tomto produktu.

Zdroj foto: Olivum.cz