LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Úspory i komfort: je tu zcela nová generace vestavných myček MORA

MORA uvádí novou generaci vestavných myček. V pokročilé střední třídě najdete spotřebiče s kapacitou až 16 sad nádobí, s invertorovým motorem, třetím ostřikovacím ramenem a třemi koši na nádobí – navíc s vyšší účinností mytí, nižší hlučností, a ještě úspornějším provozem.

Pozadu nezůstává ani zlepšený komfort s šířkově nastavitelnou příborovou zásuvkou, jednoduchým systémem pro změnu výšky středního koše podle okamžité potřeby, s vylepšenými úchyty a světelnou indikací provozu. Svými nově navrženými programy a doplňkovými funkcemi uspokojí všechny potřeby jak početných domácností s dětmi, tak i menších domácností, kde se žije rychle a aktivně. Výhodou je i dostupná cena a spolehlivý servis tradiční tuzemské značky. Instalaci značně usnadní systém posuvných dvířek.

MORA po nedávném uvedení nové generace vestavných trub a sporáků zcela obměňuje i svoji nabídku klasických 60cm vestavných myček nádobí. Na nové platformě nabízí plně integrované myčky i myčky s panelem, a to ve dvou kategoriích – základní a pokročilé.

Ty nejvybavenější modely jsou poháněné účinným, tichým a spolehlivým invertorovým motorem, který pomohl ještě výrazněji snížit hlučnost při standardním mycím programu až na skvělých 42 dBA. Ovládají se intuitivně pomocí nového dotykového panelu s LED kontrolkami. O probíhajícím cyklu vás bude informovat světelný paprsek, konec oznámí akustický signál.

S XXL kapacitou můžete šetřit

Nabídnou extra kapacitu pro umytí až 16 sad nádobí, sestávající ze 170 kusů nádobí, příborů, náčiní, skleniček, šálků, podšálků v jednom cyklu se spotřebou od 9,6 l. Tím, že je můžete lépe využít, pomohou ve srovnání s myčkou s kapacitou 14 sad nádobí za rok ušetřit při běžném provozu spoustu času, energie a dalších cenných 511 l vody.

Flexibilní uspořádání pro větší komfort i plné využití každého mycího cyklu

Nejvybavenější modely mají k dispozici tři koše. Do horní inovované příborové zásuvky jde ukládat jednotlivé příbory, kuchařské a servírovací náčiní tak, aby se důkladně umyly, usušily a vzájemně nepoškrábaly. V případě potřeby jde příborovou zásuvku zúžit zasunutím levé nebo pravé třetiny směrem ke středu – třeba když máte příborů málo a do středního koše potřebujete spíš umístit vysoké skleničky.

U modelů se dvěma koši jde příborový košík rozdělit na dvě samostatné části, a když je příborů méně, využít jen jednu samostatnou část, kterou jde umístit na více pozic ve spodním koši. Získáte tak cenné místo na víc nádobí, hrnců nebo pánví.

Střední koš jde hladce zvyšovat či snižovat díky praktickému systému s vodicími lištami s kuličkovými ložisky, a to i když je již plný nádobí. Podle okamžité situace tak můžete získat například víc místa pro vysoké sklenice, nebo naopak na extra vysoké talíře nebo hrnce či pekáče ve spodním koši.

Jakékoliv nádobí snadno a stabilně umístíte díky praktickým držákům. Víc místa získáte i díky sklopným držákům talířů v inovovaném, nyní ještě vyšším spodním koši, který brání přepadávání vysokého nádobí během manipulace.

Třetí rameno a o 30 % lepší výsledek

U myček se třemi koši nyní nově najdete tři ostřikovací ramena. Dohromady tak dokonale pokryjí celý vnitřní prostor a výsledek mytí je až o celých 30 % lepší.

Nové programy a funkce

Mezi až osmi programy nechybí úsporný AUTO program se senzorovou technologií, který se postará o optimální výsledek při minimální spotřebě energie, ať už potřebujete umýt spoustu znečištěného nádobí po velké hostině nebo je nádobí jen mírně zašpiněné. A to aniž byste museli složitě přemýšlet, jaký program zrovna zvolit. Nově přibyl i rychlý 20minutový program při 35 °C, hodinový program při 65 °C a noční program, který je o 2 dB tišší než standardní.

Program ExtraHygiena je ideální pro mytí kojeneckých lahví, zavařovacích sklenic, kuchyňských prkének a dalšího nádobí, které vyžaduje vyšší teplotu s delšími mycími cykly a závěrečným oplachováním při vyšší teplotě. Program funguje při 70 °C a eliminuje 99,9 % všech bakterií.

Programy doplňují i speciální funkce. Když budete spěchat, bude se hodit funkce RychléMytí, která umožňuje zkrátit délku vybraných programů – hodinový program na rekordní čtvrthodinu.

Všichni teď ještě víc hledáme další cesty k úsporám. Proto je tu i funkce SušeníPlus, kdy se dvířka po ukončení mycího cyklu automaticky pootevřou, aby tak unikla pára a následní sušicí cyklus byl efektivnější a energeticky úspornější.

Automatické čištění

Zapomeňte na namáhavou údržbu. I když je myčku třeba udržovat čistou, hodně vám samy pomohou. „Stačí jednou za měsíc spustit automatický program, který zbaví nečistot vanu myčky, ostřikovací ramena a trysky. Dokonce i filtr využívá automatický oplachovací systém, který spolu s automatickou prevencí ucpání filtru zajišťuje, že filtr bude fungovat bez závad. I když je velmi dobře přístupný, budete vyžadovat vaši pozornost skutečně minimálně,“ říká odbornice značky MORA Jana Neuszerová.

Snadná instalace

Vybrané nové myčky mají mechanismus, který umožňuje posouvání dekoračního panelu. Při otevření myčky se panel vysune nahoru a dvířka jdou otevřít i bez úpravy výšky soklu. Myčky jde vsadit i do kuchyní IKEA Method. Mají také tzv. anti-sifón, který umožňuje instalaci například v ergonomické výšce pasu.

Nová pokročilá myčka MORA IM 6687

Nová plně integrovaná myčka nádobí MORA IM 6687 s XXL kapacitou, se třemi koši a třemi ostřikovacími rameny perfektně umyje a usuší až 16 sad s rekordními 170 kusy talířů, příborů, náčiní, skleniček, šálků, podšálků, mis a menšího hrnce v jednom cyklu se spotřebou 9,6 l. I větší nádobí snadno umístíte díky sklopným držákům talířů v inovovaném, nyní vyšším spodním koši. Mezi osmi programy nechybí úsporný AUTO program se senzorovou technologií nebo nový rychlý 20minutový program při 35 °C. Programy doplňují i speciální funkce, jako je RychléMytí, které umožňuje zkrátit např. hodinový program na rekordní čtvrthodinu nebo úsporné SušeníPlus se závěrečným dosušením při otevřených dvířkách. Program ExtraHygiena zase umožňuje v kombinaci s intenzivním programem mytí při teplotě 75 °C eliminaci většiny bakterií a patogenů. Tichá myčka s invertorovým motorem a s hlučností jen 42 dBA má i automatický samočisticí program i oplachovací systém pro čištění filtru.

Doporučená cena je 13 990 Kč.

MORA PLNÁ ŽIVOTA – www.mora.cz

MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let. I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 6 kg mouky. A pro ty, kdo si pořídí jakoukoliv myčku MORA, jsou připraveny kapsle Finish na 4 měsíce zdarma.

Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Zdroj foto: Moira