LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Toužíte po moderní domácnosti bez kompromisů? Nepodceňte exteriér

Každý náročný majitel rodinného domu dělá vše pro to, aby jeho rodina bydlela v dokonalém prostředí. Jestli chcete dosáhnout opravdových výsledků, nezasekněte se pouze u designování jednotlivých místností. Jak si dopřát elegantní exteriér?

Vše začíná u plotu

Ne nadarmo je plot zdaleka nejdůležitější součástí vašeho pozemku. Jeho primární funkcí je totiž ochrana vašeho majetku před celou řadou nebezpečných jevů. Správně zvolené řešení odradí zloděje i zvířata, dopřeje vám soukromí při pobytu na zahradě, nepustí k vám prudký vítr a ztlumí hluk z vedlejší silnice. Stejně tak se jedná o první záležitost, které si při příjezdu domů z práce všimnete.

Toužíte po moderní domácnosti bez kompromisů? Nepodceňte exteriér

V dnešní době jsou v kurzu především plotové tvárnice z betonu. Není se čemu divit. Tento materiál se totiž chlubí ohromnou mechanickou i chemickou odolností, stejně jako bezúdržbovou životností v řádech desítek let. To znamená stoprocentní zabezpečení.

Určitě není nutné spokojit se jen s typickým šedým a nevýrazným betonem. Současný trh přichází s celou řadou nádherných provedení. Jasnými příklady jsou třeba varianty Crash block, Cake block, Line block nebo Face block. Podívejte se na ně sami a ihned zjistíte, jaké možnosti lze zvolit.

Toužíte po moderní domácnosti bez kompromisů? Nepodceňte exteriér

Stabilní kroky

Častým kamenem úrazu je i samotná dlažba. Díky ní se budete moci bezpečně a pohodlně pohybovat na vašem pozemku i během vydatných dešťů nebo mrazu. Dejte si záležet hlavně na vjezdu do garáže.

Jasnou volbou je takzvaná natural dlažba. Ta v sobě kombinuje elegantní vzhled přírodních materiálů (dřevo, kámen, travertin, břidlice a podobně) a vysokou spolehlivost nejmodernějšího betonu. Díky tomu dostanete to nejlepší ze dvou světů.

Za zmínku stojí především tmavě hnědé provedení Bark, tmavě šedá varianta Ferra, světlý podklad Verto a futuristická dlažba Steel. Fantazii se meze nekladou, což platí i pro kombinaci nejrůznějších typů podkladu v rámci jednoho pozemku.

Toužíte po moderní domácnosti bez kompromisů? Nepodceňte exteriér

Nahoru a dolů

Zvláštní důraz si zaslouží i venkovní schody. Právě s jejich pomocí získáte možnost snadno se dostat kamkoliv se vám zamane. Opravdu to není jen o chůzi nahoru a dolů, protože zároveň představují nepřehlédnutelný designový prvek. Nezapomeňte ani na jejich bezpečnost. Během dešťů a zimy se bude hodit hrubý a neklouzavý povrch.

Nenechte si ujít možnost rozdělit několika málo schůdky jednotlivé oblasti vašeho pozemku. Pokud tímto způsobem opticky oddělíte prostor určený pro pěstování plodin od bazénu, místa pro grilování a podobně – dosáhnete vážně dobrého výsledku. Jasnou volbou jsou hlavně schodišťové stupně z betonu.

Toužíte po moderní domácnosti bez kompromisů? Nepodceňte exteriér

Odpočíváte u bazénu?

Drtivá většina majitelů luxusních rodinných domů si nenechá ujít příležitost k instalaci velkého bazénu. S jeho pomocí nejen přežijete úmorná letní vedra, ale zároveň máte skvělé místo na setkávání s rodinou a přáteli. I zde je prostor pro fantazii a ruce schopných řemeslníků.

Už máte vybrané ideální bazénové lemy? Ty se postarají o dokonalé oddělení dlažby a vody. Při jejich volbě byste měli vzít v potaz okolní podklad, aby spolu dané prvky ladily. V mnoha případech není špatné vyzkoušet i kontrast světlé a tmavé barvy. Co takhle provedení Slate, Borneo, či spíše Bali?

Získejte inspiraci

Ještě před finálním rozhodnutím se vám bude hodit pořádná dávka inspirace. Pokud vás zaujaly betonové prvky a jejich nepřekonatelná pevnost, určitě si nenechte ujít prohlídku položek známého tuzemského dodavatele Presbeton. Na jeho webových stránkách najdete stovky a stovky variant, stejně jako jejich fotografií. Poté si budete moci veškeré potřeby snadno objednat, a to včetně jejich kompletní instalace.

Zdroj foto: PRESBETON.cz