LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Umělá inteligence není nepřítel

Umělá inteligence není žádnou hubnou budoucnosti, nýbrž realitou dneška. Nikdo se jí ovšem nemusí obávat, alespoň ne v současnosti. Rozhodně nejde o nic nebezpečného, právě naopak. S pomocí umělé inteligence si může člověk celou řadu věcí hodně ulehčit.

Umělá inteligence není nepřítel

Vyšší grafický výkon s minimem kompromisů

Hraní počítačových her už dávno nepatří pouze mezi koníčky několika tisíců lidí. Dnes paří skoro každý, a dokonce i ti, co nemají doma počítač ani konzoli. Docela dobře se dá totiž hrát i na mobilních telefonech či tabletech. Často je i na těchto malých zařízeních možné vykouzlit okouzlující grafiku, která se navíc plynule hýbe. Jak je to možné?

V mnoha případech jsou za to zodpovědné algoritmy, tedy umělá inteligence. Ta je dnes již schopna generovat nové snímky ve hře, aniž by tím nějak zatěžovala hardware. Díky tomu toho grafický čip zvládne více a hra je tudíž nejen krásnější, ale zároveň také plynulejší. Občas se sice v té vší kráse objeví trhlinky, nicméně ty jsou zcela marginální a prostým okem často sotva postřehnutelné.

Umělá inteligence není nepřítel

Chytré domácí spotřebiče

Umělá inteligence neřádí pouze v počítačích, ale i v mnoha do té doby „hloupých“ domácích elektrospotřebičích. Dobrým příkladem za všechny jsou třeba pračky. Standardní typy je nutné vždy přesně nastavit, jinak se prádlo nevypere správně.

Moderní modely jsou mnohem sofistikovanější. Umělá inteligence dokáže přizpůsobit praní i sušení typu prádla i jeho hmotnosti, a to zcela samostatně.

Umělá inteligence není nepřítel

Na internet bez slovníku

Internet je obrovských. V současnosti už obsahuje stovky milionů webů a skoro všechny jsou v angličtině. Pokud člověk na celosvětové síti pracuje často a neovládá nejvíce používaný jazyk světa, může mít problém, respektive mohl.

Nové on-line překladače jsou schopné zcela zdarma přeložit do češtiny v podstatě jakýkoliv cizí jazyk. Nejde o nic časové náročného. Jednu webovou stránku lze takto zpracovat maximálně během několika jednotek vteřin. I v tomto případě hraje hlavní roli umělá inteligence.

Zdroj foto: Deeply.cz, Pixabay,com