LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Lyžařské rukavice – vyplatí se připlatit

Zkřehlé prsty v zimě dokážou pěkně potrápit. Nejčastěji si na studené ruce a nohy stěžují ženy, což může mít souvislost se zhoršeným krevním oběhem.

Lyžařské rukavice – vyplatí se připlatit

Příčiny zde rozebírat nebudeme, podstatné je, že způsobují nepříjemnosti všem bez rozdílu, ať už jste rodič, který jde podpořit syna na hokejový zápas, člověk čekající v mrazu na příjezd městské hromadné dopravy, nebo sportovec, který ztrácí cit v rukou a chvílemi ani neví, jestli ještě v ruce svírá sjezdovou hůlku, nebo už ji nechal za sebou na svahu. V takových případech může být ztráta citu v důsledku velké zimy nebezpečná, proto není radno podceňovat tepelný komfort rukou. Naštěstí v dnešní době existuje celá řada možných řešení. Vynecháme doporučení typu: „Nechoďte ven“ a budeme se soustředit na skutečně přínosné rady. Prochládání prstů na rukou řeší kvalitní zimní rukavice.

Je třeba si vybrat specializovaného výrobce

Therm-ic je francouzská firma, která se zabývá termoregulací a vyrábí lyžařské rukavice z vysoce kvalitních materiálů: kvalitní nepromokavá a prodyšná membrána, odolná a měkká kůže na dlani atp. Můžete vybírat od lehkých a málo zateplených modelů až po velmi teplé rukavice s vyhříváním v prstovém i palčákovém provedení.

Vyhřívané rukavice jsou speciální tím, že jsou vybaveny výkonnými topnými elementy, které vám dokážou zahřát prokřehlé prsty i v silných mrazech. Therm-ic je široká kolekce firmy Sidas, která vyvíjí sportovní rukavice pro lyžaře a pro všechny, kteří chtějí mít i ve velké zimě cit v rukou. Na vyhřívané lyžařské rukavice značky Therm-ic se skutečně můžete spolehnout. Kvalitu materiálů a provedení otestoval i šerpa Nirmal Purdža při prvním zimním výstupu na osmitisícovku K2 bez kyslíku. Sidas nabízí celou řadu modelů od lehčích a tenčích až po extra teplé speciálně tvarované vyhřívané rukavice, které pomohou zejména ženám udržet ruce i po celém dni na svahu stále v teple.

Zdroj foto: Sidas.cz