LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Rtěnky jsou minulostí: Jak dosáhnout krásného úsměvu díky zvětšení a modelaci rtů

V současném světě krásy hledají mnohé ženy nové způsoby, kterými by mohly svou krásu podtrhnout a zvýraznit svou atraktivitu. Mezi ty nejčastější zákroky patří modelace rtů.

Pro jejich tvarování se používá kyselina hyaluronová, která je tělu vlastní ve větším množství v mládí a později jí ubývá. Rty můžeme zvětšit, vyhladit jejich povrch, vypnout konturu a schovat jemné, začínající vrásky.

Rtěnky jsou minulostí: Jak dosáhnout krásného úsměvu díky zvětšení a modelaci rtů

Rty ztrácí svou plnost a tvar zejména přirozeným stárnutím, sluněním, ale také důsledkem životního stylu a kouření. V pozdějším věku se ret postupně ztenčuje a prodlužuje se vzdálenost mezi horní linií rtu a nosem.

Modelace a zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou

Při správném provedení má aplikace kyseliny hyaluronové okamžitý efekt a po ustoupení počátečního otoku je výsledek naprosto přirozený. Výplň rtů kyselinou hyaluronovou není trvalá. Doba trvání efektu je velmi individuální, obvykle od 6 až do 12 měsíců. Vstřebání záleží na původní velikosti rtu, typu výplně, způsobu aplikace, metabolizmu organizmu, životním stylu nebo mimice. Zákrok je možné kdykoliv opakovat.

Jakými způsoby funguje kyselina hyaluronová na rty:

  • zpevňuje kontury,
  • zvětšuje objem rtů,
  • vyrovnává nerovnoměrnosti,
  • zvedá pokleslé koutky,
  • eliminuje vrásky nad horním rtem.

Kdy uvažovat o modelaci rtů?

  • Při nespokojenosti s tvarem či objemem rtů.
  • Zmenšil-li se objem či tvar rtů vlivem věku.
  • Při úsměvu jsou viditelné obnažené krčky zubů a ret není vidět.
  • Je-li objem horního a dolního rtu jiný, čímž působí nesymetricky.
Rtěnky jsou minulostí: Jak dosáhnout krásného úsměvu díky zvětšení a modelaci rtů

Chemický peeling a frakční CO2 laser

Úprava rtů pomocí kyseliny hyaluronové je v BcD Clinic doplněna o následné ošetření chemickým peelingem a frakčním CO2 laserem. Peeling na rty jemně odstraní povrchové odumřelé šupinky a buňky, které na rtech nejsou žádané a laser podpoří zpevnění rtů tím, že aktivuje kolagenní a elastická vlákna.

Podle zvoleného zákroku trvá regenerace rtů od jednoho do sedmi dnů. V průběhu hojení je důležité rty promazávat mastnými krémy a jeleními loji.

Refresh rtů

Refresh neboli hydratace rtů je ideální v případě, kdy je jejich povrch popraskaný. Pro hydrataci se využívá opět kyselina hyaluronová, která je v tomto případě velmi jemná a aplikuje se těsně pod povrchem. Výsledkem refreshe rtů je vyhlazený povrch a celkové vypnutí.

Rtěnky jsou minulostí: Jak dosáhnout krásného úsměvu díky zvětšení a modelaci rtů

Odstranění vrásek nad horním rtem

Vrásek nad horním rtem, kterým se taktéž přezdívá “kuřácké vrásky”, se nejlépe zbavíme buď aplikací kyseliny hyaluronové přímo do vrásek, kde se pokožka vypne a vrásky se zjemní.

Další možností je frakční CO2 laser, kdy laserový paprsek v hloubce stáhne teplem kolagen a současně se nad ním pokožka vypne. Hojení je trochu delší, podle zvolené energie a stupně poškození se může hojit „regulovaná spáleninka“ několik dní až týden. Efekt je však velmi pěkný

Laserové zákroky jsou v estetické medicíně stále IN. Víte které? Více zde.

Zdroj foto: bcdclinic.cz