LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Hodinky Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810

Po zdolání závratných výšin se Montblanc noří do neprobádaných hlubin 4810 metrů pod mořem s novými potápěčskými hodinkami Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810.

Hodinky Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810

Po uvedení kolekce Iced Sea v roce 2022 se zamrzlými ciferníky posouvá Montblanc v roce 2024 hranici ještě dál s hodinkami Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810. V duchu překonávání hranic Montblanc převrací výšku 4810 metrů hory Mont Blanc pod hladinu moře, aby propojil svět oceánu s horami, které vždy tvořily součást DNA domu. Kromě poutavé estetiky byl nový model vytvořen k fungování v extrémních podmínkách. Hodinky byly zkonstruovány tak, aby odolaly hloubkám, které se odvážilo prozkoumat jen málo hodinářů, a díky svému výkonu jsou spolehlivým společníkem v drsném podmořském prostředí.

Tváří kolekce potápěčských hodinek Iced Sea a zejména nejnovějšího modelu Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810 se stal profesionální šampion ve freedivingu William Trubridge, nový Mark Maker značky. Trubridge je držitelem světového rekordu ve volném potápění, kdy se bez dýchacího přístroje ponořil do hloubky 122 metrů na jeden nádech a bez pomoci. Vedle dalších 18 rekordů ve freedivingu během své dosavadní kariéry získal také šest titulů mistra světa. Výjimečná výchova Williama Trubridge, který byl od útlého věku ponořen do vodního světa, z něj vymodelovala pozoruhodného sportovce, kterým je dnes. Volné potápění je zejména o překonávání strachu a posouvání hranic, stejně jako je tomu u kolekce Iced Sea, která byla vytvořena tak, aby vydržela i podmořský průzkum bez přístupu kyslíku. Ve francouzském Tignes Trubridge testoval hodinky Montblanc Iced Sea v mrazivých vodách pod horským ledem, aby v reálném životě vyzkoušel jejich odolnost. Poprvé ve svém sportovním životě plaval ve vodě o teplotě 0 °C, uprostřed ledu a v nadmořské výšce 2000 metrů majestátného pohoří francouzských Alp, v těsné blízkosti samotné hory Mont Blanc.

Nové potápěčské hodinky Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810 jsou uloženy v titanovém pouzdře o průměru 43 mm s ochranou šroubovací korunky. Dýnko je zdobeno 3D rytinou pohledu, který potápěči vidí při ponoru pod led. Tento fascinující efekt je vytvořen v trojrozměrném barevném reliéfu, kterého je dosaženo procesem laserové oxidace, jež strukturuje kov jak s matnou, tak s lesklou povrchovou úpravou a vytváří kontrasty barev a textury.

Zamrzlý ciferník

Stejně jako u všech časomír z řady Iced Sea byl i ciferník hodinek Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810 s charakteristickým efektem zmrzlého ledu inspirován jedním z největších údolních ledovců hory Mont Blanc – Mer de Glace. Struktura ledovcového ledu s jeho vzájemně propojenou sítí krystalů, které zamrzaly po tisíciletí, ciferníku dodává iluzi pohledu do hlubin ledovce dokonalé hloubky a jasu. Toho bylo dosaženo za pomoci téměř zapomenuté techniky gratté boisé, která je v hodinářství nejen výjimečná, ale také časově náročná. Výroba jednoho ciferníku trvá čtyřikrát déle než výroba ciferníku běžného. Modrá barva je zvýrazněna efektem sfumato a znázorňuje odstín ledu, který se nachází hluboko pod mořskou hladinou, což je obzvláště vhodné pro hodinky, které mohou sestoupit až do hloubky 4810 metrů pod hladinu moře.

Protože hodinky musí být čitelné za všech podmínek, ručičky, indexy a bod na 12. hodině jsou natřeny bílou luminiscencí Super-LumiNova®, která při slabém osvětlení svítí modrým odstínem, což odpovídá ledovcovému motivu.

Hodinky Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810

Zero Oxygen

Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810 se připojují k sérii hodinek Montblanc „Zero Oxygen“, vyznačující se několika výhodami pro dobrodruhy, kteří potřebují své vybavení pro použití v drsném prostředí. Nulový obsah kyslíku uvnitř pouzdra nejenže eliminuje zamlžování, ke kterému může docházet při prudkých změnách teploty, ale také zabraňuje oxidaci. Bez přístupu kyslíku vydrží všechny součástky déle a poskytují trvalou přesnost v průběhu času.

Hodinky Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810

Technické detaily

Hodinky pro hloubkové potápění pohání manufakturní automatický strojek Montblanc MB 29.29 s certifikací COSC, který má přibližně pětidenní rezervu chodu. Hodinky jsou vodotěsné do hloubky 4810 metrů. Model je dodáván s černým vyměnitelným pryžovým řemínkem, který je zúžený do tvaru písmene V a lze jej snadno nastavit přímo na zápěstí, a to i při nošení přes neopren.

Vedle toho, že jsou hodinky Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810 odolným potápěčským modelem, který splňuje normu ISO 6425 a řadu testů laboratoře Montblanc, jsou to také vysoce nositelné sportovní hodinky, které lze využít při různých aktivitách – ať už se noříte do hlubin oceánu, nebo zdoláváte vrcholky hor.

Butik Montblanc

Pařížská 17, Praha 1

www.montblanc.com

Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810

Ident. 133268

Movement Calibre Manufacture Calibre MB 29.29

Type of movement Manufacture automatic movement; COSC certified

DimensionsDiameter = 28.2mm; height = 4.2mm

Number of components198

Number of jewels21

Power reserveApprox. 120 hours

Frequency28,800 A/h (4 Hz)

Hairspring Flat

Plate Rhodium-plated with micro-blasted finishes

Bridges Rhodium-plated with micro-blasted finishes

Going train Gold-plated

Displays Hour, minute and seconds from the centre

Date at 3 o’clock

Habillage

Case Titanium case with curved horns featuring polished and satin finishing

Bezel Knurled unidirectional turning bezel with black anodized aluminium

Super-LumiNova® with blue emission on indexes and dot

Crystal Scratch-resistant, domed sapphire crystal with double anti-reflective coating

Back Titanium caseback with 3D laser color engraving featuring underwater ice

Dimensions Diameter = 43mm; height = 19.4mm

Water-resistant Approx. 481 bar (approx. 4810m)

Crown Screwed and fluted in titanium with Montblanc emblem in relief

Dial Blue sfumato glacier pattern dial with white luminescent rhodium-coated Arabic numerals and indexes; white luminescent rhodium-coated hour, minute and seconds hands; logo inspired by a vintage Minerva export seal at 6 o’clock

Wristband Interchangeable black rubber strap with taper and stainless-steel double-folding clasp with fine adjustment system

Limited Edition No

Certified by the Montblanc Laboratory Test

Super-LumiNova® is a registered trademark which is not owned by Montblanc.

Zdroj foto: Montblanc