LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Litinové hrnce Staub povýší každé vaření v kulinářský zážitek!

Nádobí, na které je spoleh a vydrží celé generace. Litinové hrnce jsou oblíbeným kuchyňským pomocníkem, na který nedají dopustit nejen michelinské podniky, ale i nadšení amatérští kuchaři, kteří s láskou připravují kulinářské skvosty pro své nejbližší. A francouzské nádobí proslulé značky Staub je sázka na jistotu, která potvrzuje pravidlo, že dokonalost a delikátnost pokrmů začíná vždy u kvalitní přípravy!

Litinové hrnce Staub povýší každé vaření v kulinářský zážitek!

Elegance francouzské kuchyně

Šneci s česnekovým máslem, chlazené ústřice na stříbrném podnose či máslový croissant s lahodnou horkou čokoládou. Francie je právem považovaná za kolébku vytříbené gastronomie, která bez váhání roztančí všechny vaše chuťové pohárky. A není se čemu divit!

Francouzská kuchyně je souhrou nejen kvality surovin, ale také přípravy. Bez skvělého hrnce, na který se můžete spolehnout, pravou francouzskou cibulačku jen těžko uvaříte. Právě proto mladý Francis Staub před 50 lety v pohraničním Alsasku založil dílnu, která si kladla za cíl přinést milovníkům jídla kvalitní nádobí, které nebude jen nenahraditelným pomocníkem v každé kuchyni, ale také designovou ikonou stolování.

Značka Staub dělá již po generace radost kuchařům i kuchařkám po celém světě. Je součástí profesionálních kuchyní vyhlášených michelinských podniků, ale nechybí ani na klasickém rodinném stole. Svůj jednoduchý design si už od samotného založení drží stále stejný, což činí z litinových pánví, hrnců a zapékacích misek nezaměnitelné symboly francouzské elegance.

Litinové hrnce Staub povýší každé vaření v kulinářský zážitek!

Dodnes se nádobí Staub vyrábí v tradičních francouzských dílnách. Syrová ocel je odlévána do originálních a jedinečných pískových forem, jež jsou určeny pouze pro jedno jediné použití. Každý kus je tedy originál, který od počátečního odlití po závěrečné barvení absolvuje až 100 dílčích kroků. Například o dokonalost jednoho hrnce Cocotte se stará dohromady 25 párů rukou. Unikátnost značky Staub tkví v dokonalé symbióze tradice, kvality a preciznosti způsobu výroby každého produktu.

Do tepla i mrazu

Litina je nestárnoucí materiál, na který velebily i naše prababičky. Jde o slitinu železa a uhlíku, která si velmi dobře rozumí s vysokými teplotami a nezalekne se ani náhlých teplotních výkyvů. Nádobí Staub proto velmi dobře funguje i potom, co jste s vařením hotovi a čekáte, až se jako rodina sejdete u jednoho stolu. Pečenou zeleninu přímo z trouby můžete začít servírovat i o pár desítek minut později bez zbytečných obav, že by snad pokrm ztratil požadovanou teplotu. Kromě skvělé tepelné vodivosti je nádobí vhodné i pro přípravu studené kuchyně. Litinový materiál dokonale drží nejen vysoké, ale i nízké teploty. Hrnce tedy bez obav můžete umístit do svých mrazáků, aniž by došlo k poškození nádobí či samotného pokrmu. Vychlazené ústřice či osvěžující domácí zmrzlina, kterou chcete okouzlit své hosty na zahradní party, se proto v originálním hrnci Staub budou skvěle vyjímat.

Nádobí je vhodné pro jakoukoliv přípravu. Můžete s ním pracovat na indukci, na plynových kamnech nebo jej jednoduše vložit do trouby. Nemusíte se bát opravdu ničeho. S trochou praxe zvládnete v jednom univerzálním hrnci připravit pečený, dušený i grilovaný pokrm. Použijte litinové nádobí třeba na přípravu jemných pečených vajec v malých stylových hrncích Staub Mini Cocotte.

Litinové hrnce Staub povýší každé vaření v kulinářský zážitek!

Mimo skvělou tepelnou vodivost se materiál pyšní i vysokou odolností, která – pokud je navíc podpořena vrstvou smaltové ochrany – činí z nádobí takřka nezničitelné a nesmrtelné kuchyňské pomocníky. Litinový pekáč či litinový hrnec se proto pro své výjimečné vlastnosti ihned stanou nepostradatelnými superhrdiny vašich kulinářských pokusů.

Kouzlo nádobí Staub však přichází při odkrytí bytelné poklice. Ta je totiž vybavena množstvím drobných hrotů, které zajišťují, aby stoupající pára během vaření nazpět pozvolna stékala do hrnce, čímž se litinový hrnec Staub sám stará, aby byl pokrm pravidelně a dostatečně podléván. Déšť plný chuti tedy nepřichází nazmar, ale naopak setrvává v jídle a povyšuje váš gastronomický počin na novou úroveň.

Symbióza praktičnosti a vytříbeného designu

Elegance francouzské kultury se odráží i na samotném vzhledu litinového nádobí Staub. Přestože ve své nabídce produktů značka ukrývá hrnce tradičních siluet a nepříliš výrazných barevných kombinací, proslulá je především nádobím v podobě zeleniny či různých plastických dekorů, jejichž jedinečnost je navíc podtržená sytými a nápaditými odstíny. Funkční přednosti litinového materiálu tedy propojuje společně s francouzským citem pro detail, čímž vzniká originální a ikonický produkt, který díky svému designu bude chloubou vaší kuchyně.

Litinové hrnce Staub povýší každé vaření v kulinářský zážitek!

Hrnce značky Staub hrají originálními barvami, které kuchyňskému prostoru dodají nevšední šmrnc a eleganci. Třešňový květ či šalvěj jsou novými odstíny, které zaujmou všechny milovníky vytříbeného vkusu. Ku příležitosti 50. výročí vzniku francouzské značky je k dostání i exkluzivní limitovaná barva, kterou brzy najdete v prodejnách a na e-shopu www.pottenpannen.cz. Vyberte si svůj oblíbený odstín a udělejte si radost pokaždé, co budete připravovat oblíbený pokrm vaší rodiny.

Zdroj foto: Potten Pannen