LUXURYMAGAZINE.cz

Portál výhradně o luxusu…

Kolik vám ušetří spotřebiče Whirlpool? S kalkulátorem Youreko to vidíte hned

Nejspíš jste o něm ještě neslyšeli – je tu nový nezávislý nástroj Youreko pro výpočet úspory energie spotřebiče, a to ve srovnání se všemi výrobky na trhu, které mají podobné parametry.

Kolik vám ušetří spotřebiče Whirlpool? S kalkulátorem Youreko to vidíte hned

Výrazně vám to usnadní výběr: okamžitě vidíte, jak si konkrétní model stojí na trhu oproti konkurenci a hlavně kolik vám ušetří peněz za dobu předpokládané životnosti. Budete porovnávat nejen pořizovací cenu, ale i náklady na provoz, resp. úsporu energie.

Kolik vám ušetří spotřebiče Whirlpool? S kalkulátorem Youreko to vidíte hned

Youreko je nezávislý kalkulátor spotřeby energie

Youreko je skvělý nástroj, který vám pomůže se lépe rozhodnout.

„Ukáže vám, jak spotřebič, který si právě prohlížíte, obstojí mezi podobnými nabídkami z pohledu provozních nákladů. Energetická náročnost provozu za dobu životnosti je automaticky převedena na to, co vás nejvíc zajímá – finanční úspory. Tento nástroj je zatím dostupný pro pračky, sušičky, pračko-sušičky, myčky, chladničky a mrazničky Whirlpool,“ vysvětluje Darina Papáčová, odborná školitelka společnosti Whirlpool.

Youreko vám velmi jednoduše odpoví na základní otázku, kterou si kladete při výběru nového pomocníka do domácnosti: vyplatí se mi koupit levnější spotřebič, nebo mne nakonec o trochu dražší spotřebič bude stát za dobu očekávaného používání méně?

Kolik vám ušetří spotřebiče Whirlpool? S kalkulátorem Youreko to vidíte hned

Jak kalkulátor Youreko funguje?

Nástroj denně načítá informace z produktových listů všech spotřebičů, které jsou na trhu. Z těchto povinných údajů vypočítá náklady na spotřebovanou energii při průměrném využití, průměrné životnosti a průměrném tarifu včetně průměrného ročního nárůstu tarifu – tyto údaje se přebírají z oficiálních nezávislých zdrojů: Energy Saving Trust a Eurostatu. Výrobky jsou pak automaticky zařazeny do pěti pásem s vypovídajícím označením: Nejlepší výrobek, Zlato, Stříbro, Bronz a Vyplatí se.

Jako nejlepší výrobek je označen nejúspornější výrobek na trhu v dané kategorii s nejnižšími provozními náklady – nic lepšího nenajdete. Zlatou medailí jsou označeny výrobky s provozními náklady na úrovni dolních 20 %, stříbrnou výrobky s provozními náklady v rozmezí dolních 40-20 %, bronzovou výrobky s náklady v dolních 60-40 %. Poslední kategorií jsou výrobky s označením Vyplatí se – provozní náklady se pohybují na úrovni horních 40 %, ale za tuto cenu není v dané kategorii nic úspornějšího. Výsledné hodnocení je vyjádřeno graficky a velmi srozumitelně.

Kalkulátor Youreko je ale navíc interaktivní. Vy sami si můžete zadat svůj skutečný tarif a očekávanou dobu používání spotřebiče. U praček, sušiček a pračko-sušiček pak navíc i to, jak často u vás doma perete a sušíte. Budete tak mít ještě přesnější představu o tom, kolik můžete se spotřebičem ušetřit při vašem způsobu života.

Kolik vám ušetří spotřebiče Whirlpool? S kalkulátorem Youreko to vidíte hned

Srovnává srovnatelné

Všechny úspory, hodnocení a srovnání jsou založeny na podobných produktech, což je obecně velikost nebo kapacita produktu. Abychom uvedli konkrétní příklad – pračka Whirlpool FFD 8469 BCV EE s kapacitou 8 kg vám během 11 let průměrné životnosti při praní 5.5 krát týdně ušetří parádních 14 994 Kč oproti nejhorší 8kg pračce na trhu, počítáno při průměrném tarifu 7,93 Kč/kWh (k datu 28.5.2024).Pokud perete méně často, počítáte s delší dobou životnosti nebo máte jiný tarif, můžete si snadno náklady provozu i úspory zpřesnit.

www.whirlpool.cz

Zdroj foto: Whirlpool